BERLİN Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Şahin Albayrak uzun yıllar dekanlık da yaptığı üniversitede yürüttüğü projelerle adını duyurdu. Telekomünikasyon alanında dünyanın sayılı profesörleri arasında gösterilen Albayrak, Almanya ile Türkiye arasındaki bilimsel işbirliğinin geliştirilmesinde uzun yıllardır önemli sorumluluklar üstlendi. Bu misyonundan dolayı da 2014 yılında dönemin Alman cumhurbaşkanı tarafından üstün liyakat nişanına layık görülmüştü. Dağıtık Yapay Zeka Laboratuvarı'nı kuran ve yöneten Albayrak, akıllı ev projesi geliştirdi. Albayrak, Alman-Türk İleri Bilişim Araştırmaları Merkezi'nin (GT-ARC) de kurucusu ve üst düzey yöneticiliğini yapıyor.
ALMANYA VE ABD'DE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ
Almanya'ya 1979 yılında gelen ve burada üniversite öğrenimini tamamlayan Albayrak, Amerika'da da eğitim alarak burada da öğretim üyeliği yaptı. Yeni nesil telekomünikasyon hizmetleri, uygulamaları ve altyapıları alanlarında araştırmalar yapan ve yöneten Albayrak "Doğduğum kentteki bir caddeye adımın verilmesi beni duygulandırdı ve gururlandırdı. Aynı zamanda bana sorumluluk da yükledi. Tunceli'deki eğitime özellikle de üniversite eğitimine daha fazla katkıda bulunmak benim için bir görev olacak" dedi. Albayrak, Berlin Teknik Üniversitesi bünyesinde kurduğu laboratuvarda başta Türkiye olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde eğitim gören Türkiye kökenli üniversite öğrencilerine ve doktora yapanlara her yıl staj imkanı da sağlıyor.
Yapay zeka dahisinin adı Tunceli'de bir caddeye verildi

BERLİN Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Şahin Albayrak uzun yıllar dekanlık da yaptığı üniversitede yürüttüğü projelerle adını duyurdu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























