Tunceli Belediyesi,Yağmur Suyu Şebekesi Projesini hayata geçiriyor. Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Yağmur Suyu Şebekesi çalışmalarının Tunceli Ovacık karayolunda başlaması nedeniyle İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile çalışma alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Şahin, incelemelerinin ardından proje ile ilgili açıklama yaptı.
Şahin, ''İlimiz kent merkezinde yağışlı zamanlarda yağmur sularının sıkıntılara sebebiyet vermekte ve yağmur yağdığı zaman kanalizasyon şebekesinde taşmalar, geri tepmeler ve su basmaları görmekteyiz. Bu durum şehrin birçok noktasında yağmur suyu hatlarının kanalizasyon şebekesine bağlanmasından kaynaklanmaktadır. Yerleşimin çok hızlı olduğu Atatürk Mahallesinde arazi yapısının eğimli olmaması, yağmurlu zamanlarda bu mahallede yaşanan sıkıntıyı daha da artırmaktadır. Arıtma tesisi, işletmeye alındığı zaman bu sıkıntı daha da büyüyecektir.Yağmur suyu sorunu arıtma tesisinin işletme maliyetini artıracak ve yağmur suyunun taşıdığı kum, çakıl v.b. maddeler arıtma ve kanalizasyon sisteminde bulunan mekanik ekipmanlara zarar verecektir.Bu nedenle yağmur suyu drenaj projesi ile kentimiz taşkın sularından kurtulacak aynı zamanda kanalizasyon şebekeleride rahatlayacaktır.”dedi.
Ağırlıklı olarak Çarşı merkezi ve Atatürk Mahallesinde döşenecek olan Yağmur suyu hatlarının proje maliyeti yaklaşık 1.100.000.00 TL
Yağmur suyu şebekesi projesi hayata geçiriliyor

Tunceli Belediyesi,Yağmur Suyu Şebekesi Projesini hayata geçiriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























