Tunceli Vilayetler Birliği Anaokulu yapılan törenle hizmete girdi. Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan Vilayetler Birliği Anaokulu açılış törenine Vali Mustafa Taşkesen, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdür Hayati Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, kurum müdürleri, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in tebrik mesajının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, konuşmasında 5 derslikli 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun Vilayetler Hizmet Birliği tarafından çevre düzenlemesi dahil 560.000 TL’ye yaptırıldığını belirterek, "Bu okulumuzun yapılmasında bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimize ve Vilayetler Hizmet Birliğimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Programda bir konuşma yapan Vali Mustafa Taşkesen ise 2009 yılında 5-6 yaş grubu anaokulu Türkiye sıralamasında 16. sırada bulunan ilimizi 2011 yılında 4. sıraya taşıdıklarını belirterek aynı başarının 3-4 yaş grubunda 3.lük ve 4-5 yaş grubunda 4.lük ile tekrarlandığını söyledi. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul olmak üzere idari personel ve öğretmenlere teşekkür eden Vali Taşkesen, "SBS’de birinci olan ilimizin aynı başarıyı bu yıl anaokullarında da göstermesini diliyorum” dedi. 81 ilin İl Özel idaresi tarafından kurulan Vilayetler Hizmet Birliği hakkında davetlilere bilgi veren Vali Taşkesen, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Vilayetler Hizmet Birliği’nin kendi gelirlerinden her vilayete anaokulu ve yurt yaptırdığını ifade ederek ilin en çok ihtiyaç duyduğu ortaöğretim yurdunun yapımının da birlik tarafından karşılanacağını söyledi.
Konuşmasının ardından Tunceli Vilayetler Birliği Anaokulu’nun açılışı Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ ile birlikte yapan Vali Taşkesen, anaokulunda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Anaokulu öğrencileri ve veliler ile bir araya gelen Vali Taşkesen, minik öğrencilere büyük ilgi gösterdi.Tunceli Vilayetler Birliği Anaokulu’nun açılış programı, davetlilere yapılan ikram ile sona erdi.
Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunun Açılışı Yapıldı

Tunceli Vilayetler Birliği Anaokulu yapılan törenle hizmete girdi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli’ye Dev Hibe Desteği: IPARD’da 80 Milyon, Kırsal Kalkınmada 273 Milyon TL’lik YatırımTunceli Valisi Şefik Aygöl, kentte yürütülen kırsal kalkınma ve IPARD projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sarı Saltuk İlkokulu Çevresinde Hafriyat Tehlikesi: Öğrenciler ve Sürücüler Risk AltındaSarı Saltukİlkokulu’nun bulunduğu bölgeye yakın bir noktada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait binanın yıkımının ardından ortaya çıkan hafriyatın uzun süredir kaldırılmaması, bölgede ciddi bir güvenlik sorununa yol açıyor.
Dersim Belediyesi Seçilmişlerinden Kayyım Yönetimine Sert Tepki: “Bu Bir Doğal Afet Değil, Yönetim Krizidir”Dersim Belediyesi seçilmişleri, kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanan elektrik, su ve doğal gaz kesintileri ile yolların açılmamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kayyım yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada, yaşananların “doğa
Dersim’de Cemevi Genel Kurulu Tartışması: Kurumlardan “Meşru Değil” AçıklamasıDersim’de Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi’nin seçimli genel kurulunda yaşanan tartışmalar, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasına konu oldu.
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara d
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara dTüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























