ALİ HAYDAR GÖZLÜ
Dünyada ve Türkiye'de nesli tükenmekte olan Vaşaklar Tunceli’de leş yerken görüldü.
Tunceli’de yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar yerleşim yerlerine kadar sokulmaya başladı. Tunceli merkeze bağlı BardakKale köyü yakınlarında yiyecek bulmak için dağlık ve ormanlık alandan çıkarak yol kenarına yakın yere kadar gelen 3 Vaşak görüntülendi. Avcılar tarafından önceki gün vurulan bir domuzun leşini yiyerek hayatta kalmaya çalışan bir anne ve 2 yavru Vaşak, yoldan geçen vatandaşların da dikkatini çekti.
Tunceli Yaban Hayatını Koruma Ekipleri tarafından havaya ateş açılmasına rağmen kaçmayan Vaşak’lar karınlarını doyurduktan sonra dağlık alana çıktı. Arazi çalışmaları sırasında domuz leşi üzerinde 2 vaşak gördüğünü belirten Orman Mühendisi Engin Benli, hayvanların ağır kış koşullarından ötürü yiyecek bulmak için su kenarlarına kadar indiğini söyledi. Benli, “ Vaşaklar Tunceli coğrafyasında nesli tükenmekte olan hayvanlar. Normalde pek görünmeyen vaşak’lar bu sene ağır kış koşullarından ötürü su kenarlına kadar iniyorlar. Dün iki tane gördüğümüz Vaşak’ın bu gün üç tane olduğunu gördük, bir annesi ve iki yavrusu var. Vaşakları görmek güzel bir şey. Bu hayvanları bizim bir parçamız, bu doğayı korumalıyız. Bu hayvanları koruyarak neslini sürdürmelerini sağlamalıyız”dedi.
Tunceli’de daha önce çeşitli tarihlerde 2 Vaşak avcılar tarafından öldürülmüş, bir vaşak’a ise araç çarpmıştı.
Vaşaklar Tunceli’de Görüldü

ALİ HAYDAR GÖZLÜ-Dünyada ve Türkiye'de nesli tükenmekte olan Vaşaklar Tunceli’de leş yerken görüldü.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























