• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 13 °C

Vali Sonel’den 15 Temmuz mesajı

Vali Sonel’den 15 Temmuz mesajı
Vali Tuncay Sonel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Sonel, mesajında, 15 Temmuz 2016'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından milletin iradesinin hiçe sayılarak demokrasiye ve millete karşı darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.

Ülkenin geleceğine yöneltilen bu hain kalkışma karşısında milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sel olup meydanlara aktığını anımsatan Sonel, mesajında şunları kaydetti:

"İslam inancında şehitlik, peygamberlik makamından sonra en yüksek makamdır. Ondan sonra gelen makam gaziliktir. Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, her bir köşesine özgürce ulaşabiliyorsak, muhakkak ki şehitlerimizin ve gazilerimizin bunda büyük emeği ve payı vardır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nünde kendilerini hassaten yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Bu coğrafyada nasıl kahramanların yetiştiğini, kutsallarına nasıl sahip çıktıklarını hatırlatmak bizim en önemli görevlerimizdendir."

Sonel, hain darbe girişimiyle son 17 yılda kabuğunu kıran, gelişimini dünyadaki her türlü olumsuzluğa rağmen hızla sürdüren ve istikrarı esas alan Türkiye'nin yeniden dirilişinin, ilerleyişinin önünün kesilmek istendiğini belirterek, kesilmek istendiğini belirterek, bu düşünceyi harekete geçirmek isteyenlerin planlarının başlarına yıkıldığını dile getirdi.

Hain girişime cüret edenlerin, devletine her daim sahip çıkan milletten gereken cevabı aldığını aktaran Sonal, mesajında, "Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda dedelerinin, atalarının izinde yürümekten onur duyan, bir an bile tereddüt etmeyen vatan evlatları oldukça ne darbeler ne de başka hain girişimler bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. O nedenle hep birlikte 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim