Şırnak-Uludere sınırında bulunan alanda kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlayan 36 kişinin bombardıman sonucu öldürülmesi Tunceli’de yürüyüşle protesto edildi.
Şırnak sınırında akşam 21.30 sularında meydana gelen olayda, kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan 36 sivil vatandaş TSK’nın hava saldırısı sonucu yaşamlarını yitirmesi üzerine Sanat Sokağında bir araya gelen yüzlerce kişi, hayatlarını kaybeden vatandaşlar için pankarta 36 karanfil asarak Ak Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte sloganlar atıldı. Ak Parti İl binasına önüne gelen grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, dün akşam saat 21.30 civarında Şırnak Uludere sınır köyü Roboskide sivillere yönelik bir devlet katliamı gerçekleştiğini ifade etti.Geçimini kaçakçılık yaparak sağlamaya çalışan köylülere yönelik yapılan hava saldırısında 36 kişinin katledildiğini dile getiren Söylemez, “Uludere katliamı bu devletin tarihinde ne ilkti nede son oldu. Biz bu katliamcı tarihi 1925 Ermeni soykırımında, Zilan, Ağrı, Dersim, Koçgiri ve yakın tarihimizde Maraş, Çorum ve Sivas’ta gördük. Biz bu tarihi Van’nın Gevaş ilçesinde 33 kişinin kurşuna dizilmesinde hatırlıyoruz.”dedi.
Kürt halkının katliamlarla yok edilemeyeceğini dile getiren Söylemez, “ Kürtlere ve diğer farklılıklara yaptıklarınızı gizlemeye ve maniple etmeye çalışıyorsunuz. Daha ne kadar gizleyeceksiniz? Eğer bu devlet kendi geçmişiyle yüzleşmezse gelecekte olacak katliamların önüne geçemez. Bu temelde dün yaşanan katliamın tüm boyutları açığa çıkarılmalı ve sorumlular cezalandırılmalıdır.”diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Uludere olayı Tunceli’de protesto edildi

Şırnak-Uludere sınırında bulunan alanda kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlayan 36 kişinin bombardıman sonucu öldürülmesi Tunceli’de yürüyüşle protesto edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim