• BIST 9167.58
  • Altın 4016.841
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • Tunceli 9 °C

Ulaşım yolu kapanan vatandaşlar çözüm istiyor

Ulaşım yolu kapanan vatandaşlar çözüm istiyor
İmar Planı uygulanmadığı için arsa sahibi tarafından evleri tel örgü ile çevrilerek ulaşım yolları kapatılan vatandaşlar zor günler geçiriyor.

Uzunçayır baraj gölünün tutulmasının ardından Atatürk Mahallesine bağlı Rostan mevkiinde  ev yapan Veli Çakmak, İmar planın uygulanmaması nedeniyle evine giden yolu kullanamıyor. Arsa sahibinin evinin yolunu tel örgü ile kapattığı için evine ulaşmakta zorluk çektiğini ifade eden Veli Çakmak ve Derman Özalp isimli vatandaşlar, Belediyenin imar planını hayata geçirmemesinden ötürü  arsa sahibi ile karşı karşıya geldiklerini söyledi.

İmar planının uygulanması için  yetkili birimlere başvurduğunu ancak halen cevap almadığın belirten Çakmak,sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor..

Evinin önünde bulunan arazinin arsa sahipleri tarafından önce kazıldığını ardından her iki binanın etrafının tel örgüyle çevrildiğini belirten Çakmak,

 “Defalarca belediyeye gittik ancak bize her seferinde  imar getireceğiz dediler.Bizi  bu tel örgülerin arkasına mahkum ettiler.Yağmur yağdığı zaman çamurdan geçilmiyor.Eşyaları sırtımızda taşıyarak evimize getiriyoruz.Arsa sahipleri önümüzü girip arsamızdan geçmeyin diyorlar.İmar planı uygulanmadığı için tel örgüleri geçerek ve  çamurda yürüyerek evimize ulaşıyoruz. Bu sorun neden çözülmüyor.Neden bu zorluklarla karşı karşıya  kalıyoruz.”dedi.

Yaşadığı  binanın etrafının arsa sahibi tarafından tel örgüyle çevrildiği için evlerine hapsolduklarını dile getiren Derman Özalp, çağdışı yöntemlere maruz kaldıklarını söyledi.

İmar planı uygulanmadığı için arsa sahibinin evlerini tel örgüyle çevirerek kendilerine yaşam alanı bırakmadıklarını dile getiren Derman, “ Biz hangi çağda yaşıyoruz.Bu tellerin içinde ve çamurun içinde yaşıyoruz.Belediye gelip halimizi görsün, binanın kapısını açtığımız zaman tel örgüyle karşılaşıyoruz.Tel örgülerinden içinden geçmek zorunda kalıyoruz.Bu insanlığa yakışmayan bir durum, bu sorunu çözsünler.”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim