• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 15 °C

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nden açıklama

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nden açıklama
Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Dersim Sanat Sokağı’nda”İnfaz yakmalara son. S ve Y tipi hapishaneler kapatılsın” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hapishanelerde hak ihlallerinin artmaya devam ettiğini, siyasi tutsakların infazlarının yakıldığını, basın ve görüşçü yasakları ile tutsakların yalnızlaştırıldığını belirten Elvan Özerli, “Birçok hakkı içinde barındıran 5275 No’lu yasa pandemiyle birlikte değiştirilerek 150 bine yakın adli tutuklu serbest bırakıldı. Bunların içinde mafya liderleri, taciz, tecavüz, cinayet failleri hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan yatan birçok adli tutuklu serbest bırakıldı. Siyasi tutsaklar ise yeni bir gözlem kuruluna tabii tutularak infazları yakıldı ve yakılmaya devam ediyor. Anayasanın 10. maddesine göre herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebepler gözetmeksizin kanun önünde eşittirler. Ancak bugün hapishanelerde 700’e yakın hasta tutsak bulunmaktadır. Pandemiyle birlikte ise 70’e yakın hasta tutsak hapishanede hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Madımak faillerini serbest bırakırken ölüm döşeğinde olan hasta tutsaklara Adli Tıp ve Gözlem Kurulu hapishanede kalabilir raporu veriyor” dedi.

Özerli, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bununla birlikte hapishanelerin mimari yapısıyla (tekli hücrelerle, tel örgülerle) tecride maruz bırakılan tutsaklar, egemenlerin yeni saldırı politikalarının ilk hedefi oluyor. Egemenlerin, F Tiplerinde, “yüksek güvenlikli” hapishanelerde uygulayamadığı ya da uygulamakta zorlandığı saldırıları S ve Y Tipi hapishanelerde dayatacağını öngörmek zor değil.Tutsak aileleri, yakınları, yoldaşları olarak bir kez daha söylüyoruz: Tutsakların tecrit duvarlarının arkasına gömülmesine ve tüm yaşamın hücreleştirilmesine izin vermeyeceğiz! Hapishanelerdeki baskı, saldırı ve işkenceye karşı toplumun her kesimini içerideki tutsakların dışarıdaki sesi olmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

Haber Merkezi

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim