2 Temmuz 1993 Sivas katliamı olaylarının başlatılmasında,13 kişilik Özel Harp Dairesi elemanlarının baş aktör durumunda oldukları iddia edildi. Tunceli’de,Sivas Katliamı Davası sonuçlanmadan zaman aşımı süresinin dolması protesto edilirken, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı olaylarının başlatılmasında,13 kişilik Özel Harp Dairesi elemanlarının baş aktör durumunda oldukları iddia edildi.Demokratik Haklar Kongresi (DHK) tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında,grup adına konuşan Veli Aytaç, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı davasında bu güne dek süren hukuk mücadelesi sonuçlanmadan zaman aşımına uğrayabileceğinin gündem olduğunu dile getirdi.Aytaç,Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ,solingen’de Türklerin yakıldığı binanın müze yapılması ve Merkel’in Türklerden özür dileyip faillerinin bulunacağı sözü vermesine karşılık,yıllarca Sivas’ın içinde yaşayıp yakalanmayan bir kişinin öldükten sonra, “O mu? Değil mi?” diye mezarını açmaya çalışan anlayışı Türkiye kamuoyunun takdirine bıraktıklarını kaydetti.Aytaç Sivas olaylarının meydana gelişmesinde baş rol oynadıklarını iddia ettiği Özel Harp Dairesi elemanları için ise, “Özel Harp Dairesi bünyesinde bulunan Astsubay N.Ç.itiraflarında,Sivas olaylarının kendileri tarafından yapıldığını söyledi ve amaçlarını da söyle sıraladı,PKK’yı bitirmek için dinci kesimi kullanmak,Alevi ve Suni vatandaşları birbirine düşürerek kaos yaratıp olayı PKK’ya maletmek.”dedi.
Olayın sadece dinci kesim olmadığı,Erzincan 3 Ordu Komutanı Teoman Kaoman ve Hurşit Tolon tarafından bu iş için görevlendirilen 13 kişilik Özel Harp Dairesi elemanlarının baş aktör durumunda olduklarını iddia etti.Aytaç, “Bunlar halkı tahrik ederek Madımak Öteli önünde toplayıp silah sıkarak ve molotof kokteyli atarak otele saldırtanlardır.Bunlara bu görevi veren Erzincan 3 Ordu Komutanı Teoman Kaoman ve Hurşit Tolon, Üsteğmen H.Ç. açıklamalarından sonra sorgulanıp sorgulanmadıklarını bilmiyoruz.”iddiasında bulundu.
Veli Aytaç sözlerinin sonunda, İnsanlık suçu niteliğinde olan bu olayla ilgili davanın zaman aşımına uğratılması Türkiye tarihine bir kara sayfa olarak geçeceğini kaydetti.
Tunceli’de Sivas Katliamı Davasında Zaman Aşımı Tepkisi

2 Temmuz 1993 Sivas katliamı olaylarının başlatılmasında,13 kişilik Özel Harp Dairesi elemanlarının baş aktör durumunda oldukları iddia edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim