Tunceli Üniversitesi öğrencileri son dönemde yaşanan gözaltı ve tutuklamaları yürüyüşle protesto etti. Tunceli Sanat Sokağında bir araya gelen Tunceli Üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları pankart açarak Seyit Rıza Parkına kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan grup, yaşanan gözaltı ve tutuklamaların hukuksuz olduğunu dile getirdi. AKP Hükümetinin doktor,avukat, gazeteci,sanatçı, öğrenci ve işçi demeden özel yetkili mahkemeler tarafından polis fezlekesinin düzmece iddianamesi ile binlerce kişiyi gözaltına alındığının ifade edildiğini ifade eden Yakup Ökçe, “KCK adı altında yürütülen soruşturmalarda ülkemizde hapishaneleri adete dolmuş,en ufak demokratik hak talep mücadelesi, azgınca saldırılarla yok edilmek istenmiştir.Bir çok devrimci demokrat muhalif kesimde bu saldırı konseptin içersinde sistemin deyimiyle hak ettikleri cezaları almıştır.”diye konuştu.
AKP hükümetinin muhalif olan her şeyi yok etme çabası içine girdiğine dikkat çeken Ökçe, “Üniversite öğrencileri olarak ülkenin bir çok yerinde polis fezlekeleri ile gözaltına alınan ve tutuklanan yüzlerce arkadaşlarımız var.YÖK’ün resmi kayıtlarına göre 800’ün üzerinde öğrenci tutuklu bulunmaktadır.Geçtiğimiz günlerde parasız eğitim istedikleri için 8,5 yıl ceza alan puşi taktığı için onlarca yıl ceza alan arkadaşımız bunun en somut örneğidir.7 YDG üyesi,2 Tunceli Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi olmak üzere toplam 30 öğrenci tutuklu bulunmaktadır.” dedi.Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Tunceli’de öğrencilerden gözaltı ve tutuklama protestosu

Tunceli Üniversitesi öğrencileri son dönemde yaşanan gözaltı ve tutuklamaları yürüyüşle protesto etti.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli’ye Dev Hibe Desteği: IPARD’da 80 Milyon, Kırsal Kalkınmada 273 Milyon TL’lik YatırımTunceli Valisi Şefik Aygöl, kentte yürütülen kırsal kalkınma ve IPARD projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sarı Saltuk İlkokulu Çevresinde Hafriyat Tehlikesi: Öğrenciler ve Sürücüler Risk AltındaSarı Saltukİlkokulu’nun bulunduğu bölgeye yakın bir noktada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait binanın yıkımının ardından ortaya çıkan hafriyatın uzun süredir kaldırılmaması, bölgede ciddi bir güvenlik sorununa yol açıyor.
Dersim Belediyesi Seçilmişlerinden Kayyım Yönetimine Sert Tepki: “Bu Bir Doğal Afet Değil, Yönetim Krizidir”Dersim Belediyesi seçilmişleri, kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanan elektrik, su ve doğal gaz kesintileri ile yolların açılmamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kayyım yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada, yaşananların “doğa
Dersim’de Cemevi Genel Kurulu Tartışması: Kurumlardan “Meşru Değil” AçıklamasıDersim’de Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi’nin seçimli genel kurulunda yaşanan tartışmalar, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasına konu oldu.
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara d
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara dTüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























