Tunceli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Yiğit Akın, ilk defa kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatı yaptı.
Tuncelş’de ilk defa bu yöntemle gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Dr. Yiğit Akın, hastanelerinde ilk defa 24 yaşındaki Aydın Uruk'a kapalı yöntemle böbrek taşı ameliyatı yaptıklarını belirterek, hastayı 3 ay boyunca böbrek taşı tanısıyla takip ettiklerini ifade etti. Hastaneye alınan cihazla bu ameliyatın yapıldığını belirten Akın, “"Ameliyat çok iyi geçti. Hastamız yakın zamanda taburcu olacak. Taburcu olduktan sonra da yeniden taş oluşmaması için takibi sürdüreceğiz. Bu yöntemi bundan sonra da uygulamaya devam edeceğiz" dedi.
Kapalı yöntem ameliyatına ilişkin bilgi veren Üroloji Uzmanı Dr. Yiğit Akın, “"Daha önceleri hasta böbrek taşları için açık yöntemle ameliyat ediliyordu. Son zamanlarda 2 santimetrenin üzerindeki böbrek taşlarına dünyada kapalı yöntemle müdahale ediliyor. Bu yöntemi Tunceli'de uygulamaya başladık. Bu uygulamanın avantajı çok büyük. Hasta kendisini kısa zamanda toparlayarak normal hayatına geri dönüyor. Eskiden bel bölgesinde 10-15 santimetrelik bir kesi yapılıyordu. Ancak şimdi dışarıdan 3-4 santimetrelik bir delik açmak suretiyle cihazlarımızla bu kapalı ameliyatı yapabiliyoruz" dedi.
Tunceli'de kapalı yöntemle ameliyat olmaktan memnun olduğunu belirten Uruk ise "İlimize yeni gelen cihazla ameliyat oldum. Uzun zamandır çektiğim sancılardan bu yöntem sayesinde kurtuldum. İlimde ameliyat olduğum için mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuştu. Ameliyatın başarılı geçmesinden ötürü Aydın Uruk’un babası Hasan Uruk, Akın’a teşekkür etti.