• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 28 °C

Tunceli’de Ahilik haftası kutlamaları

Tunceli’de Ahilik haftası kutlamaları
Tunceli’de 3. Ahilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Tunceli’de 3. Ahilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Tunceli Valiliğinin destekleri ile Tunceli Belediyesi Yer altı Çarşısı Üstünde düzenlenen etkinliğe Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Belediye Başkan Vekili İbrahim Kasun, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcısı Hasan Balcı, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Tunceli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice yaptı. Bellice, konuşmasında, Ahilik kültürünün özünde insanlara hizmet mantığının olduğunu ve Dünyadaki teknolojik gelişmelere paralel olarak bu kültürün zayıfladığını ifade etti. Belice konuşmasını şöyle sürdürdü : “Fakat yıpranmayan ve değişmeyen tek mantık insan odaklı hizmetin doğru dürüst ve ilkeli sunulmadır” dedi. Belice’nin konuşmasının ardından söz alan Tunceli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Yılmaz ise “1205 yılında Ahi Evran tarafından kurulan  Ahilik Teşkilatının 13. ve 19. yüzyıllar arasında Anadolu’da önemli hizmetlere imza attığını dile getirerek “Ahilik kardeşlik anlamına geldiğini ifade etti.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından “Ahilik Kültürü Haftası” münasebetiyle İlin ahisi seçilen Ferhat Mat’a plaketi, Vali Mustafa Taşkesen tarafından verildi. Ferhat Mat’ı tebrik eden Vali Taşkesen, İlin ahisine başarılarının devamını diledi. Kutlama programında Vali Mustafa Taşkesen’e bir plaket takdim eden Tunceli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, “Ahilik Kültürü Haftasına destek ve katılımlarından dolayı Vali Taşkesen’e teşekkür etti. Programda, Tunceli Belediye Başkan Vekili İbrahim Kasun ve Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ,a da katkılarından dolayı plaket verildi.
Etkinlik kapsamında bir açıklama yapan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşke Binanısının temel atma çalışmalarının 20 Eylül  2011 tarihinden itibaren başladığı müjdesini verdi. Önümüzdeki günlerde resmi olarak bir temel atma törenide düzenleyeceklerini belirten Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, ilk etapta 700 iş günü içerisinde 14 binanın yapımını bitirileceğini söyledi.Cumhuriyet İlköğretim Okulu Folklor ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam eden program, Valilik tarafından hazırlanan Ahilik pilavının davetlilere ve halka ikram edilmesi ile sona erdi.
Tunceli Yeralu Çarşısı üstündeki Ahilik etkinliğinin ardından Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, şehir merkezinde esnafları ziyaret ederek esnafın Ahlik haftasını kutladı. Vali Taşkesen, etkinlik çerçevesinde vatandaşların sorunlarını dinleyerek sorunların giderilmesi için yetkililere talimat verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim