Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttıklarını söyledi. Şahin, yaptığı açıklamada, gelenek ve göreneklerine bağlı bir belediye olarak vatandaşlara hizmet verdiklerini ve değerlere sahip çıkarak korumak, yaşatmak için çalıştıklarını belirtti. Muharrem ayında dağıtılan aşurenin önemli olduğunu ifade eden Şahin, "Aşure içinde çok farklı tatları bir araya getirilerek yapılan bir nimet olmasının yanında bizler için apayrı bir önem taşıyor. Matemli günleri geride bıraktığımız bu ayda inançlarına bağlı, değerlerine sahip çıkan bir anlayışla yaptığımız aşureyi vatandaşlarımıza ikram ettik. Vatandaşlarımızla bir araya geldik ve inançlarımızı yaşattık" dedi. Şahin, hazırlanan aşureden huzurevi ve cezaevine de gönderildiğini kaydetti.
Tunceli Belediyesi Aşure Dağıttı

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttıklarını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























