Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın “Devlet adına özür dilemek gerekiyorsa ben özür dilerim.” açıklaması Tunceli’de olumlu karşılandı.
Başbakan Erdoğan'ın açıklamasını şehir merkezindeki kahvehanelerde izleyen Tuncelililer, CHP’nin, tarihiyle yüzleşerek bu sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Dersim katliamının CHP zamanında yapıldığını dile getiren Mehmet Katurman, "Dersim, CHP zamanında kırıldı. Madem Dersim'in hakkını arıyorsanız gelin Dersim’de arayın, CHP’nin içinde arayın. Başbakan'ın açıklamasını samimi ve güzel buluyorum.” dedi.
Hıdır Akan ise “Bu olaylar yaşandığı zaman başta sol parti vardı. Bu başbakan haklı. Allah'ın evine kadar haklıdır.” diye konuştu. Başabakan'ın takındığı tavrı mantıklı bulan İbrahim Günel, CHP’nin de bu durum karşısında kendi gerçeği ile yüzleşmesi ve halktan özür dilemesi gerektiğini belirtti. Başbakan'ın açıklamalarının daha samimi olması için 1938 arşivlerinin açılmasını isteyen Cemal Çamdeviren, “Sayın Başbakan'ın söylemlerini samimi bulmuyorum. Madem bütün arşivler kendi elinde 1938 arşivlerini açıklamasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
Tunceli, Başbakanın konuşmasına kilitlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın “Devlet adına özür dilemek gerekiyorsa ben özür dilerim.” açıklaması Tunceli’de olumlu karşılandı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























