• BIST 9143.6
  • Altın 4180.311
  • Dolar 38.5925
  • Euro 43.8095
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 17 °C

STK ve Belediyelerden Dersimli Rektör İsteği

STK ve Belediyelerden Dersimli Rektör İsteği
Dersim’de 12 sivil toplum örgütü ve aralarında Dersim Belediyesi’nin de bulunduğu 7 belediye, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla üniversitede gerçekleştirilen rektörlük seçiminde, 24 oy alarak ikinci sıraya yerleşen Prof. Dr. Ali Tutay’ı desteklediklerin

Dersim’de 12 sivil toplum örgütü ve aralarında Dersim Belediyesi’nin de bulunduğu 7 belediye, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla üniversitede gerçekleştirilen rektörlük seçiminde, 24 oy alarak ikinci sıraya yerleşen Prof. Dr. Ali Tutay’ı desteklediklerini açıkladı.

Dersim’de 12 sivil toplum örgütü ve aralarında Dersim Belediyesi’nin de bulunduğu 7 belediye, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla üniversitede gerçekleştirilen rektörlük seçiminde, 24 oy alarak ikinci sıraya yerleşen Prof. Dr. Ali Tutay’ı desteklediklerini açıkladı.

13 Mart’ta Tunceli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerine ilişkin, 12 sivil toplum örgütü, 7 belediye başkanlığı tarafından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler, Dersimli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim birimleri olarak, 13 Mart 2015 Cuma günü Tunceli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde, 24 oy alarak ikinci sıraya yerleşen Prof. Dr. Ali Tutay’ı desteklediğimizi bildirmek isteriz.”

Açıklamada, Prof. Dr. Ali Tutay’ın, rektör yardımcılığı yaptığı dönemde üniversiteye önemli katkılar sunduğu belirtilerek, bu dönemde yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının üniversite yönetimine kolaylıkla ulaşabildiği belirtildi. Açıklamanın ayrıntılarında şu ifadelere yer verildi:

“Kendisinin bu bölgeden olması nedeniyle bölgeyi ve halkı iyi tanımasının her zaman bu ilişkinin pozitif bir biçimde gelişmesine, üniversitenin, şehirde çok daha geniş bir destek bulmasına katkıda bulunmuştur. Görev yaptığı dönemde üniversite bileşenlerinin tümünden destek ve onay görmesi de vurgulanması gereken önemli bir özelliktir. Kendisinin rektör olarak atanması halinde bugüne kadar zaman zaman sorunlu biçimde yürüyen üniversite-şehir ilişkisinin düzeleceğine içtenlikle inanmaktayız.”

Tutay’a destek veren sivil toplum kuruluşu ve belediyelerin isimleri ise şu şekilde açıklandı:

Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, TMMOB, Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği, Dersim Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimi, KESK, Dersim Özgür Öğrenci Derneği, Tüm Mahalle Muhtarları, Engelliler Derneği, Tunceli Barosu, Dersim Yenigün Kadın Derneği, İşçi Sendikaları, İnsan Hakları Derneği.

Belediyeler: Dersim Belediyesi, Mazgirt Belediyesi, Hozat Belediyesi, Pülümür Belediyesi, Nazmiye Belediyesi, Çemişgezek Belediyesi, Akpazar Belediyesi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim