Tunceli Valiliğinin desteği ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında finanse edilen “Tunceli`nin Solar Enerji Potansiyelinin Fizibilite Çalışması Projesi “ hayata geçirildi.
İl Özel İdaresi Misafirhanesi`ne kurulan sistemle, İlde güneş enerjisi ile elektrik üretmeye başlanması ve projenin hayata geçirilmesi münasebeti ile açılış töreni yapıldı.İl Özel İdaresi Misafirhanesi`nde gerçekleşen açılış programına, Vali Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, Aksa Elektrik Bölge Müdürü Neşat Demirbağ, Kurum Müdürleri ve ilgili kurum personeli katıldı.Vali Mustafa Taşkesen açılış kurdelesini yetkililerle birlikte keserek, güneş enerjisi ile elektrik üretiminin İle hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Türkiye'de İlk Kurulan Tesis Olma Özelliği Taşımaktadır
01.03.2012 tarihinde yapılan sözleşme ile Fırat Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında finanse edilen “Tuncelinin Solar Enerji Potansiyelinin Fizibilite Çalışması” projesi ile İlimizin yıllık güneş enerjisi miktarı tespit edilmiş, bu enerji ile üretilebilecek elektrik enerjisi miktarı hesaplanmıştır. Proje faaliyetleri arasında yer alan örnek tesis, 10 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazete`de yayınlanan ve 500 KW üretime kadar lisansız elektrik üretiminin önünü açan Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulamasına Dair Tebliğ` takiben Ülkemizde ilk kurulan tesis olma Özelliği taşımaktadır. Bu sebeple de uzun vadede ülkemizde yaygınlaşacak olan Solar Enerji sektörüne ilişkin olarak İlimiz rekabet edebilirliği yakalayacaktır. Proje İlimiz için yakın gelecekte yaygınlaşacak olan Photovoltaik sistemleri ve yatırımları için yapılan stratejik bir araştırma niteliğinde olup, birebir uygulama ile yatırımcıları teşvik edici niteliktedir. Proje faaliyetleri tamamlanmış olup, kurulmuş olan Photovoltaik tesisin doruk gücü 2,76 kWp dir. Çift yönlü sayaç yardımı ile üretilecek olan elektrik enerjisi direkt olarak ana enerji nakil hattına verilecektir. Örnek model sistemde kullanılan modül tipi, BYD 230 P6-30 polikristalin modul tipi olup, çıkış gücü 230 Wp`dir. Proje toplam 12 modul kullanılmış olup, 20,00 metrekare çatı alanını kaplamaktadır.
Solar Enerji Projesi Hayata Geçirildi

Tunceli Valiliğinin desteği ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında finanse edilen “Tunceli`nin Solar Enerji Potansiyelinin Fizibilite Çalışması Projesi “ hayata geçirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli’ye Dev Hibe Desteği: IPARD’da 80 Milyon, Kırsal Kalkınmada 273 Milyon TL’lik YatırımTunceli Valisi Şefik Aygöl, kentte yürütülen kırsal kalkınma ve IPARD projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sarı Saltuk İlkokulu Çevresinde Hafriyat Tehlikesi: Öğrenciler ve Sürücüler Risk AltındaSarı Saltukİlkokulu’nun bulunduğu bölgeye yakın bir noktada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait binanın yıkımının ardından ortaya çıkan hafriyatın uzun süredir kaldırılmaması, bölgede ciddi bir güvenlik sorununa yol açıyor.
Dersim Belediyesi Seçilmişlerinden Kayyım Yönetimine Sert Tepki: “Bu Bir Doğal Afet Değil, Yönetim Krizidir”Dersim Belediyesi seçilmişleri, kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanan elektrik, su ve doğal gaz kesintileri ile yolların açılmamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kayyım yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada, yaşananların “doğa
Dersim’de Cemevi Genel Kurulu Tartışması: Kurumlardan “Meşru Değil” AçıklamasıDersim’de Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi’nin seçimli genel kurulunda yaşanan tartışmalar, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasına konu oldu.
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara d
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara dTüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























