• BIST 9134.68
  • Altın 4256.474
  • Dolar 38.6117
  • Euro 43.8897
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

Sağlık çalışanlarından genelge tepkisi!

Sağlık çalışanlarından genelge tepkisi!
SES Dersim Şubesi aile sağlığı merkezinde görevli hekim ve aile sağlığı çalışanlarına Cumartesi günleri ayda en az sekiz saat nöbet tutma zorunluluğu getiren genelgeye tepki gösterdi.

SES Dersim Şubesi aile sağlığı merkezinde görevli hekim ve aile sağlığı çalışanlarına Cumartesi günleri ayda en az sekiz saat nöbet tutma zorunluluğu getiren genelgeye tepki gösterdi.
Tepkilerini bir günlük iş bırakma eylemi yaparak dile getiren sağlık çalışanları Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde de basın açıklaması gerçekleştirdi. 
Grup adına açıklama yapan Dr. Ali Rıza Kük, “AKP Hükümetinin övünerek uygulamaya koyduğu aile hekimliği modeli, koruyucu sağlık hizmetleri alanında öncelikle faaliyet yürütmesi gerekirken, pilot uygulamanın başladığı tarihten itibaren henüz 10 yıl geçmeden sistem bir bütün olarak çökme riski ile karşı karşıya bırakıldı. Vatandaşın sağlık talebi doğrudan doğruya tedavi edici hizmetlere kaydırıldı ve bununla baş edebilmek için neredeyse her sağlık kuruluşuna nöbet getirtilerek tüm kuruluşlar muayene ve tedavi yapan birer ticarethaneye dönüştürülmeye çalışıldı. Bu ticarethanelerin insan ihtiyacını karşılayamayan AKP hükümeti aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarını hastanelerde, 112 acil servislerde, toplum sağlığı merkezlerinde ve aile sağlığı merkezlerinde nöbet tutturarak idare etmeye çalışmaktadır" dedi.
Yeni düzenlemeye göre aile hekimlerinin haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari 8 saat nöbet görevi verileceğini belirten Dr. Kük, torba yasa ile içerisinde bulundukları sürecin daha da kötüleştiğini dile getirdi.
Kük açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Vatandaşın sağlık hakkı ciddi bir tehditle baş başa bırakıldı. Zorunlu nöbet uygulaması mesainin haftalık 8,aylık 32 saat zorunlu olarak arttırılmasını beraberinde getirdi. Aile hekimleri kendi bölgelerindeki hastalarının başta koruyucu sağlık hizmeti olmak üzere tedavi edici hizmetleri ile ilgili olarak günün her saatinde hizmet vermek durumundadırlar. Bu yetmiyormuş gibi gerek kendi merkezlerinde gerekse de hastane acillerinde, ASM'lerde ve 112 acil servislerinde nöbet tutacak olmaları hastalarının aile hekimlerine erişim hakkını engelleyecek ve aile hekimliği modelinin daha işlemeden sona ermesini beraberinde getirecektir.
Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, her türlü dayatmaya karşı olduğumuzu, fazla çalıştırmanın son bulması gerektiğini, gerek sağlık emekçilerinin gerekse de halkın sağlık hakkının ticarileştirilerek tehlikeye atılmamasını bir kez daha ifade etmek istiyoruz." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim