• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 25 °C

PTT çalışanları, “Hizmet üretirken ölmek istemiyoruz!”

PTT çalışanları, “Hizmet üretirken ölmek istemiyoruz!”
Haber Sen Dersim Temsilciliği, hizmet verdikleri merkezdeki binanın acil boşaltılmasını talep etti. Temsilcilik, “Hizmet üretirken ölmek istemiyoruz!” ifadelerine yer verdi.

KESK Haber Sen Dersim Temsilciliği, PTT Baş Müdürlüğü binasının depreme dayanıklı olmadığı ve acilen boşaltılması gerektiği gerekçesiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sendikada düzenlenen açıklamada konuşan Haber Sen Temsilcisi Erdal Kınaş, 6 Şubat günü meydana gelen ve 10 ilde yoğun yıkıma neden olan depremden bahsederek, “Yaşadığımız bu acı olay nedeni ile burada var olan bir olumsuz durum hakkında bütün Dersim halkına ve kamuoyuna bir bilgi sunmak istiyoruz. Tunceli PTT Baş Müdürlüğü, Tunceli PTT Müdürlüğü ve lojmanların bulunduğu ve mülkiyeti PTT’ye ait olan bina daha önce PTT Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete yaptırılan analizler sonucunda PTT Genel Müdürlüğünce güçlendirilmesi yönünde karar verilmiş olmasına rağmen her hangi somut bir çalışma yapılmamıştır. Deprem sonrasında lojmanlarda ikamet eden arkadaşlarımız kendi istekleri ile lojmanları boşaltmış ancak PTT’ye ait tüm hizmetler bu binada vatandaşa verilmeye devam etmektedir. Güçlendirme kararı verilen bu binada çalışan hiçbir emekçi güvende değildir. Bu bağlamda Tunceli PTT Başmüdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü derhal bu binayı boşaltma kararı almalıdır. Nitelikli ve güvenilir kamusal hizmetin bu şartlar altında vatandaşa verilmesi imkansız hale gelmiştir. Vatandaşa hizmet noktasında, can güvenliği olmayan PTT emekçisini güçlendirme kararı bulunan bir binaya koymak tamamı ile Dersim halkına ve emekçiye zulümdür. ‘’ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ’kavramını dilinden düşürmeyen yöneticilerin derhal yeni ve depreme dayanıklı bir çalışma alanı yaratması gerekmektedir. Buradan basın aracılığı ile Dersim halkına bu bilgiyi vermek sendikamızın temel görevidir. Yönetenlere sesleniyoruz: kar hırsınız nedeniyle tek bir vatandaşımızın veya emekçinin buru dahi kanasa bütün sorumluluk PTT yönetiminde olacaktır” dedi.

Yaşanan depremin bir kez daha “deprem değil bina öldürür!” gerçeğini gözler önüne serdiğini ifade eden Kınaş, “Bu gerçekten hareketle Tunceli’de PTT hizmetlerinin daha güvenli bir ortamda yapılması için acil olarak yeni bir binanın temin edilmesi ve Tunceli PTT Başmüdürlüğü ve Tunceli PTT Müdürlüğünün acil olarak boşaltılması talep ediyoruz. Çünkü hizmet üretirken ölmek istemiyoruz” diye konuştu.

Haber: Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim