• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 28 °C

Prof. Ümit Biçer, KHK ile üniversiteden atıldı!

Prof. Ümit Biçer, KHK ile üniversiteden atıldı!
Dersim 38 Katliamı’na ait açılan ilk toplu mezar kazısında adli tıp heyetinin başında yer alan Adli Tıp Uzmanı Prof. Ümit Biçer, yeni çıkarılan KHK ile üniversiteden atıldı.

Türkiye’denin sayılı adli tıp uzmanlarından olan ve insan hakları aktivisti Prof. Dr. Ümit Biçer, Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversiteden atıldı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer,  14 Nisan 2015’te Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Bargini Köyü’nde yer alan Dersim 38 Katliamı‘na ait açılan ilk toplu mezar kazısında adli tıp uzmanı olarak görev almıştı.

Ümit Biçer, Dersim 38 Katliamı’na ait açılan ilk toplu mezarın kazısında Adli Tıp Uzmanı olarak görev almıştı.

Seka Sure’de açılan toplu mezar kazısında adli tıp heyetinin başkanı olan Ümit Biçer, alanında Türkiye’nin sayılı akademisyenlerinden biri.

Biçer, aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi.

Kanun Hükmünde Kararname ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaati ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle üniversitelerdeki 2 bin 346 kişi işten çıkarıldı.

Üniversiteden atılan akademisyenler içerisinde FETÖ ile ilgisi olmayan akademisyenler de yer alıyor. Tek suçları Barış Bildirisi’ne imza atmak olan akademisyenler içerisinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer de yer alıyor.

BİÇER: BUNUN DARBE İLE İLGİSİ OLAMAZ

İşten atılanlardan Kocaeli Üniversitesi’nden aynı zamanda Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer bianet’e şöyle konuştu:

“Kocaeli Üniversitesi’nde barış için imza kampanyasına katılan 19 imzacı işten çıkarıldı. Özellikle barış isteyen, demokrasi talebinde bulunan emekten yana olan insanların memuriyetten çıkarılması kabul edilemez. Bu konuda bizden çok iktidardakilerin bir şeyler söylemesi gerekir.

“Bu uygulamaların darbe girişimiyle alakası yok. Bu tamamen faşizan bir uygulama. Biz bunla ilgili olarak hukuki mücadelemeizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu karar kesinlikle geri çevrilecek çünkü hukuk normuna sığmayacak bir şey. Üniversitenin hiçbir değeriyle bağdaşmayan bir karar

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VAKFIN’DAN AÇIKLAMA

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), FETÖ ile ilişkileri olmadıkları halde üniversiteden atılan akademisyenlerle ilgili açıklama yaptı.

TİHV’in açıklaması şöyle:

“OHAL ilanı üzerine bizler, “yaşadığımız bu OLAĞANÜSTÜ durumla 27 Ekim 1983 tarihinde yani doğrudan 12 Eylül Askeri Darbe döneminde bizzat darbeyi pekiştirmek amacıyla çıkarılan “OLAĞANÜSTÜ HAL KANUNU”na dayanarak baş etmek olanaksızdır.  Çünkü askeri darbe girişimleri askeri darbe döneminin zihniyeti ve kanunları ile ortadan kaldırılamaz, aksine askeri darbe dönemlerinin zihniyeti daha da pekiştirilir.” diyerek, “Bakanlar Kurulunca hiçbir yargı denetimine açık olmayan kanun hükmünde kararnameler (KHK) çıkarılabilecek, zaten önemli ölçüde işlevsizleştirilmiş olan yasama organı (TBMM) bütünüyle işlevsizleştirilecek, dahası yeterince tahrip edilen hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı ve insan haklarına saygı gibi demokrasi ilkelerinin maruz kaldığı tahribat daha da derinleşecektir.”, uyarısında bulunmuştuk.

OHAL ilanının ardından, 1 Eylül 2016 tarihinde,  bir Dünya Barış Günü’nde yayınlanan KHK ile 12 Eylül cuntasının 1402’likler olarak anılan tüm ilerici, demokrat bilim insanlarını üniversitelerden uzaklaştırma girişimini mumla aratacak boyutta bir kıyım yaşanmış, darbeyi fırsata çevirenler ne yazık ki, uyarılarımızı haklı çıkartmıştır.

Arasında “bu suça ortak olmayacağız” diyerek barış için mücadele eden akademisyenlerin de olduğu 2346 akademisyenin kamu görevine son veren 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu üyemiz Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer’inde yer aldığı 40’a yakın  “Barış için Akademisyenler”in darbe fırsatçılığı ile üniversiteden ayıklanmaya çalışılması kabul edilemez.

Barış talebiyle mücadele sürdürürken, zaten soruşturmalar, Emniyet ve Savcılık ifadeleri, uluslar arası alanda yaptıkları çalışmaların engellenmesi, görevlendirme iptalleri ile akademik üretim yapamaz hale getirilen Barış için Akademisyenlerin Dünya Barış Günü’nde yayınlanan bir kararname ile üniversitelerden uzaklaştırılması tarihimizde bir utanç belgesi olarak kayda geçecektir.

Asıl suç ilerici, demokrat ve barıştan yana tutum alan bilim insanlarını darbe fırsatçılığı yaparak üniversiteden ayıklama çabasıdır. İnsanlığa karşı işlenen suçlarla nasıl mücadele ediyorsak, bilinmelidir ki insanlık değerleri için mücadele edenlerin de yanında olmaya devam edeceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim