• BIST 9167.58
  • Altın 4045.826
  • Dolar 38.5496
  • Euro 43.7414
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C
  • Tunceli 9 °C

Polisin çektiği fotoğraf "National Geographic"te 13. oldu

Polisin çektiği fotoğraf "National Geographic"te 13. oldu
Dersim’de görevli polis memuru Zihni Güler'in asma köprüde çektiği kış temalı fotoğraf, "2015 National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması"nda 17 bin fotoğraf arasından 13. oldu.

Tunceli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli polis memuru Zihni Güler, uzun yıllardır fotoğrafçılığa ilgi duyduğunu, elinden geldiğince bu işle uğraşmaya çalıştığını söyledi.

Kentte yaklaşık 5 yıldır görev yaptığını ifade eden Güler, "Yaklaşık 3 yıl trafik polisliği yaptım. Daha sonra fotoğraf eğitmenliğim ve fotoğrafa ilgim nedeniyle Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne geçtim. Uzun yıllardır profesyonel fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Tunceli'de yaşadığım sürede birçok öğrenci ve kamu çalışanına, açtığım profesyonel fotoğrafçılık kurslarıyla eğitim verdim" dedi.

Barış sürecinde Tunceli'yi gezme ve fotoğraflama imkanı bulduğunu, terör olayları nedeniyle ilin şimdiye kadar keşfedilmeyen güzelliklerini gördüğünü anlatan Güler, şunları kaydetti:

"Bu güzellikleri ortaya çıkarmak, batıdaki insanlarla, fotoğrafseverlerle paylaşmak farklı bir duygu oluşturdu. National Geographic ve diğer fotoğraf yarışmalarına, bu doğal güzellikleri yansıtabilmek adına başvurularda bulundum. Son olarak 2015 National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na kış temalı fotoğrafımla katıldım. Yaklaşık 17 bin fotoğraf arasından ilk 13'e kalarak, bu doğanın, bu şehrin gerçekten sanatsal yönünün de ne kadar güzel olduğunu ortaya koymuş oldum."

Güler, yarışmaya gönderirken, asma köprüde çektiği fotoğrafın ilgi göreceğini düşündüğünü, bunun da bölgenin güzelliğinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

İşte o fotoğraf:

kis-temasi.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim