Tunceli Meslek Yüksekokulu "Pertek Sakine Genç Yerleşkesi" temel atma töreni çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.
Tunceli'de hayırsever işadamı ve avukat Kemal Genç, 3 yıl önce bir cinayete kurban giden eşi Sakine Genç adına Pertek İlçesi'nde Tunceli Üniversitesi'ne yerleşke yapma kararı aldı. 2 milyon liraya mal olacak yerleşkenin temeli törenle atıldı. Törene, Rektör Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, Pertek Kaymakamı Kürşat Güleryüz, eski Pertek Kaymakamı ve Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağır, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, ile vatandaşlar katıldı. Törene CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, gecikmeli gelince, törenin sonuna yetişti.
Temel atma töreni Pertek Spor Salonunda gerçekleşen programda bir konuşma yapan İşadamı Kemal Genç, Üniversite yerleşkesinin temel atma töreninin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.Genç, “ Gerçekten çok anlamlı bir gün; çünkü memleketim için rahmetli eşim için böyle bir tören aklımdan geçmemişti. Üniversitemizin temeli için Rektörümüz ve avukatımızın teklifleriyle ben bu işe girdim. Şimdi çok mutluyum ve mesutumki çalışmaya başladım.Ben şuna inanıyorum,bir toplumun değişik katmanlarında yaşayan bireyler o ülkenin kaynaklarından yararlanarak elde ettikleri kazancın bir kısmını içinde bulundukları toplum için kullanmak zorundalar. Buna bilimsel anlamda sosyal sorumluluk denir.Bende bu sorumluluğumu eşimle birlikte ödemek istiyorum.”dedi.
Genç’in konuşmasının ardından söz alan Tunceli Meslek Yüksekokulu Pertek Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Engin Şeker’de yerleşke ve Pertek’teki programlar hakkında bilgi verdi.
Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin’de Üniversitenin Pertek ilçesine sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkı sunduğunu, güzelleşmekte olan ilçenin gelişimini hızlandırdığına dikkat çekti. Çetin’nin konuşmansın ardından söz alan Rektör Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, kısa sürede büyük projelere imza attıklarını ve üniversitenin hükümetin desteğiyle büyüdüğünü söyledi.
Boztuğ, şöyle dedi: "Türkiye'de en son kurulan ama hızla gelişen üniversitelerin arasında en ciddi mesafeyi Tunceli Üniversitesi aldı. 2008 Mayıs ayında kurulan üniversitemiz, bu globalleşme sürecinin birlikte yaşama sürecinin en önemli aktörü Tunceli Üniversitesi'dir diyebilirim. Öğretim görevlisi sayımız hızla arttı şu an 3 binden fazla öğrencimiz var ve yakın zamanda Üniversite kampus alanının ve yeni yerleşkesinin temelini attık. Her alanda hızla büyüyoruz ve Türkiye'de en hızlı büyüyen üniversitelerden biriyiz şu an. Sevgili Pertekliler, ben bu hizmetleri söylediğim zaman diyorlar ki, efendim rektörümüz hükümeti övüyor. Sevgili Pertekliler ben başka bir ülkenin hükümetini mi öveyim. Bu hükümetimiz bu devletimiz, bakın size rakam arz ediyorum bir milyon bütçeden 44 milyon bütçeye çıktık. 300 öğrenciden 4 bin öğrenciye, 4 bin metrekare alandan 30 bin metrekare alana çıktı üniversitenin alanı. 29 personelden 600 personele çıktı üniversitemiz. Bütün bunlar bu devletin bu hükümetin imkanları ile olmuştur. Elbette ki, bir vatandaş olarak bırakın rektörlüğü, devletimize, milletimize, ülkemize elbette ki teşekkür edip şükran duygularımı arz etmem gerekiyor."
Rektör Prof.Dr. Boztuğ, Tunceli Üniversitesi'nde şu an yaptıkları 'mayanın tuttuğunu' belirterek, 2008 yılı Eylül ayında Tunceli'ye geldiğimde yaptığı basın toplantısında, "Allah'ın izniyle Tunceli Üniversitesi'nde, devlet büyüklerimizin yardımıyla dört tane olayı hayata geçireceğiz dedim. Bir; Tunceli Üniversitesi'nde hiç kimse Alevi -Sünni diye dışlanmayacak. İki; Tunceli Üniversitesi'nde hiç kimse, devrimci, ülkücü, dindar, solcu, sağcı diye dışlanmayacak. Üçüncüsü; Tunceli Üniversitesi'nde hiç kimse Türk, Kürt, Zaza diye dışlanmayacak. Dördüncüsü ise; Tunceli Üniversitesi'nde hiç kimse başörtülü olan veya olmayan diye dışlanmayacak. Ben herkes bizim birinci sınıf yurttaşımızdır dedim. ve bugün üniversitemizde yaşanan huzur ve rahat ortamı da bunun kanıtıdır" dedi.
Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, üniversiteye daha önce başka üniversitelerden getirilen ve 40-B kapsamında görev yapan öğretim görevlilerinin görev süreleri bitimde görev sürelerini uzatmadan gönderildiklerini söyledi. Prof.Dr. Boztuğ, "Üniversiteye 40-B ile gelen bazı görevlilerin görev sürelerini bitirdiklerini, bunların görev sürelerini uzatmadıklarını anlatırken, "Ortak yaşama, ortak yaşama kültürünü geliştiremediler. Dediler ki burası; Dersim, burada herkes solcu, burada herkes Dersim Alevisi, Kürt, herkes bizim gibi olsun. 'Hayır' dedim. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir üniversitesi burada herkes olacak, siz olmayacaksınız. Biz bunu evel Allah'ın izniyle yasaların kanunların bize verdiği yetkiyle bu birlikteliğimizi kardeşliğimizi daha da geliştireceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Durmuş Boztuğ ve beraberindekiler binanın yapılacağı alana gidilerek temel atma törenini gerçekleştirdiler.