• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 15 °C

Personel olmayan okulda veliler temizlik yapıyor

Personel olmayan okulda veliler temizlik yapıyor
Göktepe ilköğretim okulu, bir türlü alınmayan temizlik ve kalorifer personeli yüzünden zor günler geçiriyor.

Göktepe ilköğretim okulu, bir türlü alınmayan temizlik ve kalorifer  personeli yüzünden zor günler geçiriyor. Okulda temizlik elamanı ve kalorifer yakan elaman olmadığı için bu görevi veliler yapıyor.Kaloriferler yanmadığı için sınıfta montlarıyla oturan öğrenciler hastalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte okuldaki sorunların arttığını belirten veliler, yetkililerin Göktepe okulunda yaşanan sorunlara çözüm bulmasını istiyor.Köyde yaşanan su sıkıntısından ötürü okulda öğrencilerin sağlık sorunu yaşacağını dile getiren Sevim Özgül, okuldaki kaloriferleri 20 gün boyunca gönüllü birinin yaktığını, onun da artık yakamadığını belirterek şöyle konuştu:"Kalorifer yanmıyor. 20 gündür gönüllü biri kaloriferleri yakıyordu. O da artık yakmayı bıraktı. Şimdi çocuklarımız okulda montla oturuyor. Temizlik yapacak personel de yok. Okulu birkaç kez veliler ve öğrenciler temizledi. Köyde su da yok. O yüzden hijyen konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Duyduğumuz kadarıyla sadece kaloriferi yakacak eleman alacaklarmış. Temizlik elemanı olmayacakmış. Bu şekilde okula nasıl gönderelim çocuklarımızı. Zaten köyde imkanlarımız sınırlı bu şekilde öğrencilerin okula gitmesi iyice zorlaştı."dedi.

Öğrenci velisi Doğan Erdoğan ise, okulda temizlik personeli olmadığının, bu yüzden velilerin kendi aralarında para toplayıp temizlik malzemesi ve temizlik yapacak  birini bulduklarını ifade etti. Erdoğan,"Benim de o okulda okuyan çocuğum var. Çocuklar sınıflarda montla oturuyor. Öğrenciler hastalanmaya başladı. Okulda öğrenci ve öğretmenden başka personel de yok. Temizliği de öğrenciler ve veliler yapıyor. Veliler kendi aralarında para toplayıp temizlik malzemesi aldı. Biz çocuklarımızı temizlik yapmaya değil okumaya gönderiyoruz." diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim