• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 13 °C

Özel İdare görevini yapmayınca devreye belediye girdi

Özel İdare görevini yapmayınca devreye belediye girdi
Tunceli İl Özel İdaresi kedisine ait sorumluluk alanında bulunan köy ve mezralara su vermeyince devreye Dersim Belediyesi girdi.

Dersim Merkez Güleç Köyü'ne bağlı Doluca, Bağlarbaşı Mezrası ile Atlantı Köyü'ne bağlı Haraba Mezrası yıllardır içme suyu sorunu yaşıyor. Bölgedeki köylüler kimi zaman tankerlerle kimi zaman ise eşek ve atlarla evlerine su götürüyor. Bölge halkının defalarca Tunceli İl Özel İdaresi ve Tunceli Valiliğine yaptığı başvurular sonuçsuz kalırken, bölgede yaşayanlar son çare olarak Dersim Belediyesine başvurdu.

TANKERLERLE KÖYE SU ÇEKİYORUZ

Baldan Muhtarı Yusuf Aslan konuya ilişkin Dersim Belediye Meclisi'ne dilekçe verdi. Temmuz ayı meclis toplantısında yapılan görüşmede dilekçe gündeme alındı.  Baldan Muhtarı Yusuf Aslan, "Türkiye'deki tek sol sosyalist belediyeyiz. Biz burada hem insani hem de vicdani bir talepte bulunuyoruz. Bir bardak suyu paylaşamayacaksak vicdani yanımızı biraz sorgulamamız gerekiyor. Biz köye tankerlerle su çekiyoruz. Su yaşamsal bir ihtiyaçtır ve bu talebimizin karşılanmasını istiyoruz. Defalarca valilik ile özel idare ile görüşmemize rağmen talebimiz karşılanmadı" diye konuştu.

SU TEMEL İHTİYAÇTIR

Suyun temel ihtiyaç olduğunu ifade eden EMEP'li Meclis Üyesi Yaşar Çiçek, "Daha önce bu konunun direkt olarak muhataplarıyla görüşülmesi gerektiğini ifade etmiştik. Köylere Hizmet Götürme Birliği bu konunun muhataplarından biridir. Bu konu Tunceli İl Özel İdaresi'nin görev alanındadır. Ancak gelinen aşamada bizim bu talebe hayır deme şansımız yoktur. Su olmadan hiç bir şey olmaz. Bölgedeki halkını susuz bırakamayız. Suyu paylaşacağız" dedi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından Dersim Merkez Güleç Köyü'ne bağlı Doluca, Bağlarbaşı Mezrası ile Atlantı Köyü'ne bağlı Haraba Mezrası'na su verilmesine ilişkin oylama yapıldı. Yapılan oylamada Tunceli İl Özel İdaresi'nin yetki alanında olmasına rağmen ilgili mezralara su verilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Haber:Caner Aktan

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim