Ovacık ilçesinde sokak köpekleri zehirlenerek öldürülmeye devam ediliyor. Daha önceden de birkaç kez meydana gelen zehirleme olayına karşı vatandaşların tepkisi sürüyor. Hayvanların kim tarafından zehirlenerek öldürüldüğü ise bilinmiyor. En son olarak geçen hafta gerçekleştirilen hayvan katliamında vatandaşlar zehirlenen köpeklerden 2 tanesini süt vererek hayata döndürmeyi başardı. Buna rağmen beş sokak köpeği ise kurtarılamadı. Olaya ilişkin Dersim doğa koruma gönüllüleri "bu insanlık dışı uygulamayı nefretle kınıyoruz. Bir canlıyı eziyet ederek, zehirleyerek öldürmek suçtur. Bu suçu kimin işlediği şimdilik bilinmiyor. Kaymakamlıktan rica ediyoruz. Olayı araştırıp varsa mobese kayıtlarının incelenmesini bu katliamı yapanları ortaya çıkarmalarını ve cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.
Ovacık’ta sokak köpekleri zehirlenerek öldürüldü

Ovacık ilçesinde sokak köpekleri zehirlenerek öldürülmeye devam ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























