Dilek Serin Eğitim Destek Evi öğrencileri, Kobani, Şengal ve Rojava için yardım kampanyası başlattı.
Kent genelinde Kobani, Şengal ve Rojava halkına insani destek kampanyasına bir desteği Dilek Serin Eğitim Destek Evi öğrencilerinden geldi. Eğitim Destek Evi öğrencileri, Kobanê, Şengal ve Rojava halkı ile dayanışmak üzere çıkardıkları dergileri kent merkezinde bulunan esnafa satarak, biriken paralarla Kobani’deki çocuk arkadaşlarına destekte bulundu.
Kobani de yaşanan katliamlara karşı Dersim de duyarlılığı artırmak olduğunu belirten Destek Evi Eğitmenleri, Kobani deki halkın ve çocuklarının yaşadığı acılara orta olmak ve yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini söyledi.
Eğitmenler, “Eğitim Destek Evi olarak çıkardığımız dergileri Dersim deki esnafa dağıtıp verilen paralarla alış-veriş yaparak belediye teslim edildi. 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarımızdaki öğrencilerimizden oluşan gruplar bundan sonraki çıkaracakları dergileri yine aynı şekilde dağıtarak Kobani’deki aileler ve çocuklara destek olacağız. Kobani halkının yaşadığı acıları az da olsa azaltmak, onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Başlattığımız insani destek kampanyası devam edecek” dedi.