Gece ve gündüzün eşitlendiği yeni gün, gün ışığı anlamına gelen Nevruz, Tunceli Valiliği desteğiyle Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tunceli Üniversitesi Rektörlük Kampüsünde kutlandı. Vali Mustafa Taşkesen’in “Nevruz Ateşi”ni yakması , Rektör Boztuğ’un ve diğer konukların ateşin üstenden atlamasıyla başlayan kutlama, demir dövülmesi ve yumurtaların tokuşturulması ile devam etti. Etkinlikte gösteri düzenleyen Halk Oyunları ve Üniversitenin Varvara Ekibi’ne Rektör Boztuğ, Vali Taşkesen ve konuklarda eşlik etti. Programda sahne alan Üniversitenin müzik topluluğu da dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Konuklara etli pilav ve ayranın ikram edildiği coşkuyla kutlanan programın sonunda “Nevruz Bayramı” kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Nevruz Ateşi Üniversite’de Yandı

Gece ve gündüzün eşitlendiği yeni gün, gün ışığı anlamına gelen Nevruz, Tunceli Valiliği desteğiyle Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tunceli Üniversitesi Rektörlük Kampüsünde kutlandı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























