Genç Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gençlere yönelik başlatılan 'Spora geç kalma, genç kal' projesi kapsamında, Murat Nehri'nde rafting yapıldı. Tunceli'deki Munzur Nehri'nde temel eğitimlerini tamamlayan sporcular, Murat Nehri'nde rafting heyecanı yaşadı. Murat Nehri'nde ilk kez düzenlenen rafting etkinliğine; Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bülbül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Dağ katıldı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Vural, Murat Nehri'nin, raftinge elverişli olduğunu söyledi. Murat Nehri'nde ilk defa rafting yapıldığını kaydeden Vural, "Genç ilçemizde su sporlarını geliştirmek için bir rafting takımı kurduk. 2 hafta önce Tunceli'de eğitimlerini tamamladılar. Burada da ilk çalışmalarımızı yapıyoruz. Takımımızı kurup, gençlerimizi müsabakalara hazırlayıp, hem nehrimiz ve hem de ilçemizi tanıtacağız" dedi.
Tunceli Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde rafting antrenörlüğü yapan Ali Ekber Canpolat ise ilçede gençlerin raftinge yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Murat Nehri'ni inceledik. Sabah yaklaşık 8 ile 10 kilometre kadar yukarı doğru çıktık, nehirde antrenman yapılabilecek alanların keşfine başladık. Daha önce Genç ilçesinden Tunceli'ye gelen bir ekip vardı. Bu arkadaşlarımızla orada küçük bir çalışma yapmıştık. Şimdi bunun devamı niteliğinde bir çalışma Murat Nehri üzerinde yaptık. 9 kilometrelik alanları tanıdık, antrenman parkurlarını belirledik. Murat Nehri çok güzel bir potansiyele sahiptir" diye konuştu.
Murat Nehri'nde ilk kez rafting

Bingöl'ün Genç ilçesinde, 'Spora geç kalma, genç kal' projesi kapsamında, Murat Nehri'nde ilk kez rafting yapıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim'de itfaiye alarmı: Araçlar arızalı, ekip eksik, kent risk altında!Deprem riski yüksek Dersim'de belediye itfaiyesinin araç ve ekipman eksikliği endişe yaratıyor. Atıl durumdaki araçlar ve yetersiz personel, olası yangın ve afetlerde kent halkını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor.
Fırat EDAŞ’tan Saha Çalışanlarına “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi”Çalışan sağlığını birinci plana alan kurum kültürüyle iş güvenliği bilincini yaygınlaştıran Fırat EDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek amacıyla saha çalışanlarına yönelik “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi” gerçekleştirdi.
Zaza Women Music Project: “Zaza” kelimesi nedeniyle festivale katılma talebimiz iptal edildiZaza Women Music Project, 23. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ne katılma taleplerinin festival komitesi tarafından rededilmesi üzerine yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim































