• BIST 10248.59
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 20 °C

Munzur Çem, son yolculuğuna uğurlandı

Munzur Çem, son yolculuğuna uğurlandı
Almanya’da yaşamını yitiren Kürt araştırmacı ve yazar Munzur Çem’in (Hüseyin Beysülen) köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Kanser tedavisi gördüğü Almanya’nın Berlin şehrinde 77 yaşında hayata gözlerini yuman Munzur Çem, için Berlin Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından cenazesi defnedilmek üzere Bingöl Yayladare ilçesine bağlı Seter köyüne getirildi.

Aralarında PAK, PSK, HAKPAR, HDP ve TEVGER yöneticilerinin de bulunduğu cenaze törenine ailesi ve sevenleri katıldı.

Seter Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninde siyasi partiler ve arkadaşları Munzur Çem’in hayatına dair konuşmalar gerçekleştirildi.

Munzur Çem’in Kürtlerin dili ve tarihine önemli bir katkı sunduğunu ve Kürtlerin bir araya gelmesi için çaba sarf eden önemli bir insan olduğunu ifade eden arkadaşları, Çem’in yerinin doldurulamayacağını söyledi.

Hak Par genel Başkanı Düzgün Kaplan, “Munzur Çem, tesiri büyük bir insandı. Munzur Çem b, denen  öldü ama fikri ve savunduğu düşünceler bize kaldı. Munzur Çem, yaşamını Kürt kültürü  ve Kürdistan’ın kurtuluşu için  adadı ”dedi.

Munzur Çem’in abisi Hasan Beysulen, “ Munzur çok iyi bir insandı, dil bilimciydi yazardı, araştırmacıydı, çok yönlü bir insandı. O asla kötülük istemezdi, silahtan yana değildi. Onun silahı kalemiydi, o silahların ortadan kaldırılmasından yanaydı. Dersim’de, başka yerde Irak, İran’da Kürtlerin olduğu yerleri gezdi. Dersim’e büyük katkıları oldu”diye konuştu.

TEVGER Yusuf Aydın, “Munzur, Kürtlerin ve Kürdistanın çalışanıydı, dilbilimciydi, vatanın devlet olması için mecburen siyaset yapmak zorunda kaldı”dedi.

PSK Yardımcısı Hasan Dağtekin, “Kendisini uzun yıllardan beri tanıyorum, siyaset olarak önemli hizmetler etti. Kürt kültürü ve dili için çalıştı. 1980 yılında ülkesini terk etmek zorunda kaldı”ifadesini kullandı.

Çem’in naaşı Kürtçe okunan duların ardından omuzlara alınarak aile kabristanında gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

HABER: ALİ HAYDAR GÖZLÜ

 

munzur-cem-(3).jpgmunzur-cem-(4).jpgmunzur-cem-(5).jpgmunzur-cem-(6).jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim