• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 19 °C

Milletvekili Kordu: Verilen sözlere rağmen Mazgirt yolları yapılmıyor

Milletvekili Kordu: Verilen sözlere rağmen Mazgirt yolları yapılmıyor
Yeşil Sol Parti(YSP) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Mazgirt köylerinin yol sorununu Meclis’e taşıdı.

5 yıldan beri verilen sözlere rağmen ilçeye bağlı bazı köy yollarının yapılmadığını soru önergesinde ifade eden milletvekili Kordu,  “Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Obrukaşı köyü, köyden mahalleye geçiş sürecinde mahalle olmamış ve köy statüsü devam ettiği için belediye yerine il özel idaresine bağlı kalmıştır. Çevre yerleşim yerlerinin yollarının yapılmış olmasına rağmen bu yerleşim yerinin yollarının yapılı olmadığı, köye bu nedenle ambulans başta olmak üzere çeşitli önemli taşıtların giremediği, yaşça büyük olan köy sakinlerinin tedavileri aksamakta ayrıca seyahat özgürlükleri kısıtlanmakta olduğu bildirilmiştir. Konuyla ilgili CİMER ve Valilik nezdinde görüşme yapan köy sakinlerine yol hizmetinin en kısa sürede sağlanacağı bildirilmiş ancak Valilik ile gerçekleştirilen görüşmenin üzerinden geçen yaklaşık beş yıla rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmamıştır. Yine, taşımalı eğitim sisteminde olan Goman (Yasaroğlu) ve Muxundi (Darıkent) köy yollarının bozuk olması eğitimi ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Hülman (Doğacak) köyünde konutlar yapılmış ancak köy yolu ile birlikte içme suyu sorunu çözülmemiştir. Yine Şomi (Gelinpınar, Darıkent, Kârdere (Sülüntaş), Manekerek (Uşaklı) köylerinde yol ve alt yapı sorunu bulunmaktadır.

Kamu kurumları, vatandaşın talebinin olmaksızın kendi sorumluluk alanlarında yapılması gereken hizmetleri aksatmadan planlayarak yapmalıdır. Bununla birlikte yurttaşlara köy yollarının yapılacağına dair söz verilmesi halinde bu sözlerin ivedilikle yerine getirilmesi gerekmektedir. Ancak Obrukaşı köy yolunun yapılacağına dair ilgili kurumlarca verilen sözlerin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen söz konusu yolun yapılmamış olması, devletin yurttaş odaklı bir bakış açısına sahip olmadığını açıkça göstermektedir”dedi.

Milletvekili Ayten Kordu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

1-Mazgirt başta olmak üzere, Dersim’de yol sorunu yaşadığını bildiren yerleşim yeri sayısı kaçtır?

2-Belediyelerin sorumluluğundaki yerleşim yerleri asfaltlanmışken Obrukaşı köyünün yolu neden yapılmamaktadır?

3-Valiliğin Obrukaşı köy yolunun yapılacağını söylemesine rağmen aradan 5 yıldır söz konusu köy yolun yapılmamasının gerekçesi nedir?

4-Yol olmadığı için ulaşımın aksadığı köylerde bir vatandaşın yaşamını yitirmesi durumunda sorumlusu kim olacaktır?

5-2023 yılı yatırım programında hangi köy yollarının asfaltlanması planlanmıştır? 2023 yatırım programında olup da yapılmayan köy yolları var mı? Varsa, bu yolların asfaltlanmamasının gerekçesi nedir?

6-Goman (Yasaroğlu) ve Muxundi (Darıkent) köy yollarının yapılması ile ilgili bir çalışmanız var mı?

7-Köy konutları yapılan Hülman (Doğacak) köy yolunun yapılması ve içme suyu sorunun çözülmesi ile ilgili bir çalışmanız var mı?

8-Şomi (Gelinpınar), Darıkent, Kârdere (Sülüntaş), Manekerek (Uşaklı) köylerinin yol ve alt yapı sorunun çözülmesi ile ilgili bir çalışmanız var mı?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim