• BIST 10081.24
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 20 °C

Milletvekili Erol: “Bireysel kavgaları bırakıp cumhurbaşkanı seçmek için uğraşacağız”

Milletvekili Erol: “Bireysel kavgaları bırakıp  cumhurbaşkanı seçmek için uğraşacağız”
CHP Dersim Milletvekili Gürsel Erol, 24 Haziran seçimlerinde aday adayların izlemesi gereken yol ve yöntem ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda CHP Dersim aday adayları ve partilerle bir araya gelen milletvekili Gürsel Erol, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Milletvekilliği süresi içinde Tunceli halkına karşı sorumluluğunu yerine getirmek için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirten Erol,  siyasette yeni insanlara şans tanımak için aday olmayacağını söyledi.

CHP Dersim aday adayları Zülfü Doğan, Polat Şaroğlu ve Ali Rıza Güder’in katıldığı toplantıda söz alan Milletvekili Gürsel Erol, “Milletvekilim adaylığım sürecinde de adaylığım sonrasında da yaptığım  bütün değerlendirmelerde Tunceli’den bir daha milletvekili olmayacağımı ve benden sonra arkadaşlarımın önünü açmak, partimizin yeni kadrolar yetiştirmesi ve geliştirmesi için ve arkadaşlarımıza bir şans tanıması için siyaseti başka yerlerde yapabilirim ama Tunceli milletvekili adayı olmadığımı defalarca açıklamıştım. Çünkü bir siyasetçi topluma karşı verdiği sözü ve güvenirliği kaybetmemesi lazım. Bu anlamda ben aday aday olan bütün arkadaşlarıma eşit mesafedeyim ve hepsine başarılar diliyorum. Ama hala bu ilin milletvekili olduğum için bu süreç ile ilgili sizi bilgilendirmeyi kendime bir görev olarak görüyorum ”dedi.

Dersim milletvekili olmaktan ve Dersim’i anlatmaktan gurur duyduğunu ifade eden Erol, “İki buçuk yıllık milletvekili süresi içinde, bulunduğum her ortamda Dersimli olmaktan gurur ve onur duydum. Bu onur ve gururu bana sizler yaşattınız. Çünkü partimiz 7 haziran’da milletvekili çıkaramamıştı, 1 kasım ‘da ön seçim yaptık, önce ön seçimle  beni aday yaptınız sonra milletvekili seçtiniz. Hepinize şükran borçluyum, bizim burada siyaset yapıp yapmamız hiç önemli değil. Türkiye’nin neresinde siyasette olursak olalım, bizim kapımız ve gönlümüz her zaman size açık olacaktır. Gözümüz kulağımız her zaman Tunceli’de olacak hiç merak etmeyin. Biz Tunceli’den gitmiyoruz. Tam tersine Tunceli siyasetinde arkadaşlarımıza yeni bir şans tanımak için onların önüne açmak ve daha başarılı siyasetçilerin yetişmesi için siyaset alanımı başka alana kaydırıyorum ”şeklinde konuştu.

Milletvekili süresi içinde Tunceli’de ve Tunceli dışında yaşayan insanlara sahip çıkmak için çaba sarf ettiğini belirten Erol, “Şehrin köklü sorunların çözülmesi için, kamu yatırımların getirilmesi, bireysel sorunların çözülmesi, genlerimize iş bulunması, görev yaptığım süre içinde maaş almadan öğrencilere burs verilmesi, cem evlerine destek olmamız, hastalarımızı ameliyat ettirmemiz ve Türkiye’nin neresinde bir Tunceli cenazesi varsa sahip çıktık, elimizden geldiği kadar bu değerleri sahiplendik. Çünkü ahlaken, siyaseten ve vicdanen bunu yapmam gerekiyordu. Eksiklerimiz olabilir, yanlışlarımız ve hatalarımız olabilir, bunun için hepinizden beni affetmenizi isterim. Çünkü gerçekten özellikle muhalefet partisi milletvekili olarak elimden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalıştım”diye konuştu.

“REJİM DEĞİŞEBİLİR”

Türkiye’nin çok önemli bir kavşakta olduğunu ve herkesin bunun karşısında duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Erol, “2016 referandum sonuçlarının Türkiye’de bir sistem değişikliğini getirdi. 24 Haziran 2019 seçim sonuçları eğer olumsuz sonuçlanırsa Türkiye’de bir rejim değişikliğine neden dönüşebilir. Onun  içindir ki kendi aramızda bireysel kavgaları ve çekişmeleri bir tarafa bırakıp önce CHP’nin iktidar olması için CHP adayının cumhurbaşkanı seçmek için uğraşacağız. Tunceli’de Ahmet’in Mehmet’in milletvekili seçilmesi çok önemli değildir ama bu ülkede CHP’nin cumhurbaşkanı seçilmesi yaşamsal olarak da rejimin devamı olarak da en önemli sonuçtur. 24 haziran gecesi yalnızca cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, 24 haziran gecesi devleti yeniden yapılandır kişiyi seçeceğiz. Çünkü 16 Nisan referandum sonuçlarına göre, 24 haziran gecesinden itibaren devletin bütün kamu kuruluşları sıfatları ve unvanları bitecek. Onu için bu çok önemli, bu yüzden  cumhurbaşkanını almanın mücadelesini vereceğiz”diye konuştu.

Partisinin kendisine görev vermesi halinde fedakarlık yapmaya hazır olduğunu söyleyen Erol, aday adayı olacak arkadaşlarında bu ruh ile hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

CHP İl Örgütü olarak Tunceli’de birlik beraberlik olunmaması halinde 7 haziran’da yaşanan sonuç ile karşı karşıya kalma tehlikesi yaşanabileceğine dikkat çeken milletvekili Erol, “İl örgütlerimiz, milletvekilliği adaylığını Ankara’dan belirlenerek gelmesini değil, Tunceli’de örgüt tarafından belirlenmesini istemelidir. Hep söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Kendi örgütünden korkan ve kendi örgütünün güvenini kazanamayan kimseden milletvekili olamaz.  Bizim koltuk mücadelesi verecek adamlara ihtiyacımız yok, bizim dava adamlarına ihtiyacımız var. Mücadele vereceğiz ve bu mücadelede direniş hikâyeleri anlatmayacağız. Kazanacağız ve herkesi kazanmaya inandıracağız. Bunun için eteğimizdeki taşları dökeceğiz”diye konuştu.

Milletvekili Erol’un ardından söz alan CHP aday adayı Zülfü Doğan’da 1 Mayıs işçi bayramına ilişkin başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Aday olarak belirlenir ve milletvekili seçilirsem gerek sosyal hizmetler, gerek demokrasi alanındaki çabalarımın yanı sıra bu ülkede yaşanan haksızlıkları sonuna kadar parlamento kürsüsünde dile getireceğim. Ülke yangın yerine döndü. Biz de bu panik seçimle birlikte CHP’nin yanında bir sosyalist kardeşiniz olarak yer alarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bir umut olmaya çaba sarf edeceğim. Aday belirleme konusunda genel merkez ve il başkanlığı hangi yol ve yöntemi benimserse o yol ve yöntemle adaylaşmaya devam edeceğiz. Bugün bir ve kardeş olmanın günüdür”diye konuştu.

Aday adaylık süreci ile ilgili herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine işaret eden CHP aday adayı Ali Rıza Güder, “ Bugün itibariyle CHP’den aday adayıyım. Diğer aday adaylarına başarılar diliyorum.  Önemli olan bizden önce de ülkemiz ve partimiz. Bir kader seçimine giriyoruz ve hiç birimizin ben demeye bencillik yapmaya hakkımız yok. Sonuç ne olursa olsun adaylar kim olursa olsun bu partinin etrafında kenetleyeceğiz ve aday olan arkadaşlarımız için var gücümüzle ilçe ilçe kapı kapı dolaşacağız.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim