• BIST 10071.75
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 28 °C

Mezun olan öğrencilerin iş korkusu başladı

Mezun olan öğrencilerin iş korkusu başladı
Munzur Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan öğrenciler iş bulma konusunda kaygı duyuyor.

Munzur Üniversitesi'nin fakülte ve yüksek okullarından mezun olan bin 500 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Türkiye’de ilk mezunlarını veren Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden sadece iki kişi sözleşmeli öğretmen olarak işe başladı. Geriye kalan diğer 27  mezun ise halen istihdam edilmeyi bekliyor.

 “Mezuniyet töreninde evlenme teklif etti”

Tören öncesi renkli görüntülerin yaşandığı kampus alanında, Munzur Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sıdık Dük, “Bizim çocuklar sana yenge demek istiyor. Benimle evlenirmisin Kadriyem” pankartı açarak Kadriye Işık’a evlenme teklif etti.

Sıdık Dük, “Arkadaşım Diyarbakır’dan gelerek bana sürpriz yaptı, bende ona süpriz yaptım. Evlilik teklifinde bulundum. Çok şaşırdı, onu çok seviyorum”dedi. Kadriye Işık ise, “Şu an çok heyecanlıyım, şok oldum onu çok seviyorum”diye konuştu.

2016-2017 öğretim yılında Munzur Üniversitesi birincisi olan Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ümit Karabulut, “Ben Zazaca bölümünde okuyorum. Bu yıl mezun oldum. Bu fakülte içinde birinci seçildim. Biz Zazaca öğretmeni olduk ancak, şöyle bir sıkıntımız var. Okullarda  Zazaca  öğretmen alımı yok. Bununla ilgili bölüm açmıyorlar ve alım yapmıyorlar. Biz istiyoruz ki öğretmen alımı yapılsın ve çocuklara bu dili öğretelim”dedi.

Munzur Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümü görevlilerinden Hüseyin Çağlayan, “Zazaca bölümü 2 yıldır mezun veriyor. 5 yıldan beri bu bölüm kurulmuş. Biz istiyoruz ki bu bölümden çıkan öğretmenler ders verebilsin ve bu bölüm öğretmen çıkarabilsin. Ana dilini kreşlerde ve okullarda  öğrenebilsinler. Bizim isteğimiz bu dilin daha büyümesi çünkü bu dil burada yoğun konuşuluyor. Bu bölümün üniversitede ana bölüm olmasını istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Hıdır Sönmez, “Bizim bölümüz geçen ilk mezunlarını verdi. Burada kendi dilimiz üzerine okumak çok güzel bir duygu. Biz istiyoruz ki Zazaca  sevenler ve okumak isteyenlerde bu bölüme gelip okusunlar.”dedi.

İktisat bölümü öğrencisi Ferzende Balcı, “Annem ve babam ve kız kardeşlerim  Erzurum Karayazı ilçesinden geldiler. Munzur üniversitesi iktisat bölümü öğrencisiyim. Bugün mezun olacağım inşallah, çok mutluyum.”

Timur Balcı, “Bugün hayırlısıyla mezun olacak. Ben, çocuklarım, eşim ve torunlarım onun için geldik. Umarım daha başarılı olur.”dedi.

Velat Alkan, “Bugün mezun oldum, mutluyum ancak devletten bir beklentim yok”

Agit Aral, “Üniversitenin başındakilerin anti demokratik uygulamalarından hoşnut değiliz. Cezaevindeki arkadaşlarımıza özgürlük istiyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, başarı belgelerini aldıktan sonra cübbeleriyle bir araya toplanarak müzik eşliğinde hep birlikte keplerini havaya kaldırdı. Tören, müzik etkinliğiyle son buldu.

 

munzur-universitesi-mezuniyet-toreni-(5).jpgmunzur-universitesi-mezuniyet-toreni-(6).jpgmunzur-universitesi-mezuniyet-toreni-(1)-copy-4.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim