Geçtiğimiz yıl ilçe belediye meclisinin Sol Parti, Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) ve Yeşiller Partisi’nin üyelerinin ortak girişimiyle anıt için bir önerge hazırlanmıştı. Ancak başta Türk Büyükelçiliği ve Berlin’deki Türk lobisinin girişimiyle önerge karşı çalışmalar yürütülmüştü.
Sol Parti, SPD ve Yeşiller’in ısrarıyla önerge yeniden ilçenin belediye meclisinde görüşüldü ve dün oy çokluğuyla kabul edildi. Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU) ve Almanya İçin Alternatif (AfD)’nin ret oyu verdiği önergenin kabul edilmesini ardından ilçede bulunan Dersim Cemaati’nin yakınlarından bulunan parkta Dersim için bir anıt dikilecek.
Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi tarafından dikilecek anıtta “1938’de devlet organizesiyle Dersim’de katledilen insanların anısına” yazısı yer alacak. Anıtın açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.
Kreuzberg Belediyesi’nden Dersim 38 için anıt dikme kararı

Berlin’nin Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinde yoğun olarak yaşayan Dersimliler ve Dersimli kuruluşlar bir süredir 1937/38 yıllarında gerçekleşen katliamın unutulmaması için bir anıt dikilmesi yönünde çalışmalar yürütüyorlardı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim































