• BIST 9134.68
  • Altın 4215.973
  • Dolar 38.6118
  • Euro 43.843
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 23 °C

KOSGEP vatandaşlara iş kurma olanağı sağlıyor

KOSGEP vatandaşlara iş kurma olanağı sağlıyor
İş-Kur ve Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği işbirliği KOSGEB desteği ile vatandaşlara iş kurma olanağı sağlanılıyor.

İş-Kur ve Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği işbirliği KOSGEB desteği ile vatandaşlara iş kurma olanağı sağlanılıyor.

İş-Kur ve Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği işbirliği KOSGEB desteği ile projesini hazırlayan vatandaşlar, projelerinin uygun görülmesi halinde 70 saatlik girişimcilik kursu sonucunda aldıkları sertifika ile 30.000 TL hibe verilerek iş kurma olanağına kavuşacak. Konu ile ilgili İş-Kur’dan yapılan açıklamada, vatandaşların ilk etap da verilen hibe ile iş yeri açtıktan sonra işini büyütmek ve geliştirmek isterse 70.000 TL’lik geri ödemeli faizsiz destek kredisi sunulacağı bildirildi.

50 kişilik kontenjan ile 70 saat sürecek kurs eğitimi boyunca kursiyerlere günlük 20TL’de cep harçlığı verilerek devamlılığın sağlanması kolaylaştırılacak. İşletme, pazarlama ve insan kaynaklı alanlarda da destekleme yapılacağı belirtilirken, projeye ilginin ise hayli yoğun olduğu gözlendi. Projenin yakın zaman da yeniden başlatılacağı belirtildi.

Vali Osman Kaymak İş-Kur’a yaptığı ziyarette proje çalışmalarını ve başvuruları incelerken yetkililerden konuyla ilgili kapsamlı bilgi aldı.

Vali Osman Kaymak, “ İlimizde baş gösteren işsizlik sorununa karşı verdiğimiz büyük mücadelenin meyvelerini almaya başlayacağız. İş-Kur ve Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği işbirliği KOSGEB desteği ile vatandaşlarımıza iş kurma olanağı sağlanmıştır. Bölgede barışın ve huzurun etkilerini göstermesi ve devletimizin bölgeye uyguladığı pozitif ayrımcılığın İlimize katkısı gittikçe artacaktır. Vatandaşlarımızın bu projeye olan katkısı ve talep yoğunluğu bizleri mutlu etmektedir. Projesini hazırlayıp gelen tüm vatandaşlarımıza destek verip ve eksikliklerine yardımcı olarak İlimiz kalkınmasında bir basamak olma yolunda çalışmalar ve projeler hızla devam edecektir. Kadınlarımızın ve gençlerimizin öncelikli olarak desteklenmesi, İlimizde eksik ve yetersiz olan işletmelerin fark edilmesi, geri dönüşümünün kalıcı istihdam olması adına elimizden gelen çalışmaları ve desteklemeleri yapacağız. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum.  30.000 TL hibe ve işin kurulması ve büyütülmesi için faizsiz 70.000 TL ek destek kredisi büyük bir imkândır. Bu imkânın kullanılması ve işsiz bireylerimizin topluma kazandırılarak iş sahibi, işletme sahibi olabilmeleri için bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

 

kosgep-vatandaslara-is-kurma-olanagi-sagliyor-(1).jpgkosgep-vatandaslara-is-kurma-olanagi-sagliyor-(3).jpgkosgep-vatandaslara-is-kurma-olanagi-sagliyor-(4).jpgkosgep-vatandaslara-is-kurma-olanagi-sagliyor-(5).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim