• BIST 9967.91
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 30 °C

Kesk'ten, Sürgün Protestosu (VİDEO HABER)

Kesk'ten, Sürgün Protestosu (VİDEO HABER)
Kamu Ekmekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tunceli Şubesi, 3 öğretmen ve 3 hemşirenin sürgün edildiğini iddia ederek kentte protesto yürüyüşü düzenledi.

Kamu Ekmekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tunceli Şubesi, 3 öğretmen ve 3 hemşirenin sürgün edildiğini iddia ederek kentte protesto yürüyüşü düzenledi.
Yürüyüşe bugün işlerine gitmeyen bazı memurlar da katıldı.

Devlet Hastanesi önünde toplanan yaklaşık bin kişi 'Sürgün ve tacizlere hayır. Sürgün edilenler onurumuzdur' yazılı pankart taşıyıp, sık sık 'Sürgünlere hayır', 'Sürgünler bizi yıldıramaz' sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen protestocular burada 10 dakikalık oturma eylemi yaparak caddeyi trafiğe kapattı. Daha sonra Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan protestoculara Kesk dönem sözcüsü Gürbüz Solmaz, konuşma yaptı. Solmaz, şunları söyledi: "İl merkezinde 3 öğretmen arkadaşımız sendikal faaliyetleri nedeniyle sürgün edildi. 1 sendikacı arkadaşımız Kütahya'ya, diğer 2 arkadaşımız ise ilçe merkezlerine sürgün edildi. İlimizde geçmişten bu yana sürgünler bir cezalandırma olarak hep kamu emekçilerine karşı kullanıldı. Birçok arkadaşımız mahkeme kararı ile geri geldi ama valiler ve hükümetler bu sürgünlerden bir türlü vazgeçmedi. Bu meydanlarda toplanan binlerce kamu emekçisi ve Tuncelili sürgünlere karşı büyük bir direniş sergiliyor. Bu durumu asla kabul etmeyeceğiz, AKP hükümeti acilen bu sürgünleri durdurmalıdır."

'TACİZİ PROTESTOYA SÜRGÜN CEZASI'

Solmaz, Pertek İlçesi'nde de, bir öğretmenin kız öğrencisini taciz etmesini protesto eden 3 hemşirenin başka illere tayin edildiğini belirterek şöyle konuştu:
"Pertek'te bir okulda kız öğrencisini taciz eden bir öğretmeni protesto etmek amacıyla basın açıklamasına katılan 3 hemşire başka illere tayin edildi. Yapılan bütün girişimlere ve çalışmalara rağmen Sağlık Bakanlığı bu karardan vazgeçmedi. Hemşire arkadaşlarımızdan biri kanser ile boğuşuyor ve şu an kanser tedavisi görüyor. Bu hastalığına rağmen ve tedavisinin aksamaya uğramasına rağmen, Sağlık Bakanlığı tacizci öğretmeni protesto eden arkadaşlarımızı sürgünden vazgeçmedi. Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Bir an önce bu arkadaşlarımızın sürgünleri durdurulmalıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim