• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 29 °C

Kesk Gözaltıları Tunceli’de Protesto Edildi

Kesk Gözaltıları Tunceli’de Protesto Edildi
Ankara’da yapılan operasyon sunucunda 15 kadın yönetici ve üyesinin gözaltına alınması Tunceli’de protesto edildi.

Ankara’da yapılan operasyon sunucunda 15 kadın yönetici ve üyesinin gözaltına alınması Tunceli’de protesto edildi.
Tunceli Sanat Sokağında bir araya gelen Kesk Dersim Şubeler Platformuna bağlı memurlar KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, KESK eski Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, TÜM BEL-Sen Kadın Sekreteri Güler Elverenin de aralarında bulunduğu toplam 15 kadın yönetici ve üyesinin gözaltına alınmasını protesto etti.
Grup adına basını açıklamasını okuyan Meral Uç, “ Son yıllarda emek ve demokrasi güçleri olarak hiçbir dönemle kıyaslanmayacak düzeyde bir kuşatma altına alınıyoruz. Hemen her gün yapılan “operasyon” ve baskınlarla demokrasinin olmazsa olmazı kurumlarından sendikalarımızın, konfederasyonumuzun mücadelesi engellenmek isteniyor.  Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetici ve üyelerinin sendikal faaliyetlerinden dolayı,  istifaya zorlama, sürgün, görevden çıkarma gibi engellemelerle karşılaşması sıradan olaylar haline gelmişken çalışanlarımıza kadar uzanan gözaltı ve tutuklama operasyonlarında son dönemde ciddi artışlar yaşanmaktadır.”dedi.

Toplumun tüm muhalif kesimlerini hedefine alan bu politikaların arkasında AKP’nin, fiili meşru mücadelesinden duyduğu korkunun bulunduğunu belirten Uç, “Son dönemlerde adeta rutin hale gelen baskın ve gözaltı haberleri ile uyandık.  Bize şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, evlerine gerçekleştirilen baskınlarda Ankara’da KESK Kadın Sekreterimiz Canan Çalağan, KESK eski Kadın Sekreterimiz Songül Morsümbül, SES Kadın Sekreterimiz Bedriye Yorgun, TÜM BEL-Sen Kadın Sekreterimiz Güler Elverenin de aralarında bulunduğu toplam 15 kadın yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duymaktayız.”dedi.

Konuşmasında son dönemde yaşanan olayların gündemi değiştirmeye yönelik olduğunu hatırlatan Uç, "MİT olayında" yaşandığı gibi ucu kendisine dokunduğunda yasaları eğip bükerek yargıyı, adaleti işlevsiz hale getirmek isteyenler her zaman olduğu gibi yine gündem saptırmanın peşindedir. 21 Aralık grevimizin hemen ardından ve yasa tasarısının meclis gündemine geleceği bugünlerde mücadelemizi engellemeye dönük baskıların artmasının tesadüf olmadığını bir kez daha vurguluyoruz “8 Mart’ın resmi tatil olması” temel talebi ile mücadele programımızı ilan ettiğimiz bir dönemde, 2009 yılından beri süren bir soruşturma gerekçe gösterilerek Kadın yönetici ve üyelerimize yönelik bu “operasyon” manidardır. Kadına yönelik şiddet, taciz ve cinayetlerin arttığı bir dönemde kadın mücadelesinin öncülüğünü yapan KESK’i engellemeye yönelik bu  “operasyonu” kınıyoruz.”şeklinde konuştu.
Uç, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız üzerindeki baskılara,  yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmelidir.”dedi. Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim