• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 14 °C

KESK Dersim Şubeler Platformu iş bıraktı

KESK Dersim Şubeler Platformu iş bıraktı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) dair teklifini kabul etmeyerek 1 günlük greve çıktı.

KESK Dersim Şubeler Platformu, hükümetin Toplu İş Sözleşmesi teklifine tepki göstererek Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı KESK Dersim Şubeler Platformu adına Tüm Bel-Sen Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan okudu. Açıklamaya Dersim’deki sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve FEDAŞ işçileri destek verdi.

Ülkeyi yönetenlerin attıkları her adımda üzerlerine çöken karanlığı daha da zifiri hale getirmeye çalıştıklarını belirten Mazlum Doğan, “Hükümet 16 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emeklisine toplu sözleşme teklifini açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı temmuz ayı itibariyle 38 bin TL’ye ulaşmıştır. Hükümet seçimden önce verdiği sözleri tutmadı. Ne yazık ki KESK dışındaki konfederasyonlar bu duruma tepki göstermedi. Ya bizi yok sayan bu yoksulluk ve sefalet teklifine boyun eğeceğiz ya da hak verilmez alınır diyerek sorunlarımız için mücadele edeceğiz” dedi.

Dersim’de Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş. (FEDAŞ) işçileri düşük ücret zammına karşı iş yavaşlatma eylemlerini sürdürüyor.

İşçiler, Sanat Sokağı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Dersim’deki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Açıklamada sık sık ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’ sloganı atıldı.

Kendilerine reva görülen sefalete razı olmayacaklarını söyleyen FEDAŞ işçileri, “Enerji işçisi köle değildir. Dilenmiyoruz, direniyoruz ve insanca yaşamak istiyoruz. Bir türlü sesimizi duyması gerekenlere sesimizi duyuramadık. Geceleri karanlık kentleri aydınlatan biziz ama biz barınma, ısınma ve beslenme gibi en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz” dediler.

Enerji işçilerinin taleplerinin açık ve net olduğunu belirten DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, “Enerji işçileri her gün direk tepelerinde ölüm ile burun buruna çalışırken, açlığa ve sefalete mahkûm edilir bir biçimde çalıştırılmak isteniyor. Enerji işçilerinin talepleri yerine getirilinceye kadar mücadeleye etmeye devam edecekler” diye konuştu.Açıklama oturma eyleminin ardından sona erdi.

Haber:Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim