• BIST 9167.58
  • Altın 4039.669
  • Dolar 38.5756
  • Euro 43.7539
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 8 °C

Karayoluna tuzaklanan 150 kiloluk bomba imha edildi

Karayoluna tuzaklanan 150 kiloluk bomba imha edildi
Pertek İlçesi karayolunun Karyemez Deresi mevkiinde PKK'lılar tarafından yola döşenen tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı, son anda fark edilerek imha edildi.

Dersim-Pertek Karayolu'nun 20'inci kilometresindeki Karyemez Deresi mevkiindeki ormanlık alan içinde kablo olduğunu fark eden köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Bölgeye giden Jandarma Özel Harekât timleri, burada gerekli önlemleri aldıktan sonra sinyal kesici Jammer'li araçlar eşliğinde karayolunda patlayıcı madde araması yaptı. Yapılan aramalarda Karyemez Deresi'nde PKK'lı tarafından yol kenarında asfaltın altına yaklaşık 2 metre tünel kazılarak 2 büyük mutfak tüpü ve metal kutu içersine yerleştirilen yaklaşık 150 kiloluk tahrip gücü yüksek bombayı tespit etti. Dersim-Pertek karayolu yaklaşık 1 saat çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bomba imha uzmanları, karayolunun zarar görmemesi için karayolunun altına döşenen bombayı, bulunduğu yerden çıkardıktan sonra, yolun uzak noktasında, kontrollü olarak fünye ile imha etti. Patlatma anı kameralar tarafından kaydedilirken, tahrip gücü yüksek olan bombanın büyük bir gürültü ile patlatılması sırasında, oluşan duman bulutu yaklaşık 100 metre yükseğe çıktı. Patlamanın olduğu açık alanda ise 3 metre genişliğinde 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

Jandarma ekiplerinin bulunan el yapımı patlayıcı üzerinde yaptıkları araştırmada, hazırlanan bombanın amonyum nitrat C-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlandığı belirtildi. Bombanın 500 metre kablo kullanılarak, hem telsiz bağlantısı ile uzaktan kumandalı, hem de kablolu şekilde patlatılmak üzere ayarlandığı öğrenildi.

Bombanın imha edilmesinin ardından Dersim-Pertek karayolu, yeniden ulaşıma açıldı.

Kaynak-DHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim