CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İntibak Yasası'nın göz boyamaktan ibaret olduğunu öne sürerek, "Madem ekonomimiz bu kadar parlak, o zaman neden açlık sınırın altında yaşayan emeklilerin aylıklarına teklif ettiğimiz zammı yapmıyorsunuz?" dedi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Genç, İntibak Yasası ile ilgili yapılan düzenlemenin yeterli olmadığını, daha iyi bir düzenlemeyi yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Kendilerinin emeklilere 150-200 lira zam yapılmasını teklif ettiklerini hatırlatan Genç, ancak iktidar partisinin bunu kabul etmediğini belirtti. İktidarın ekonomi ile övündüğünü dile getiren Genç, "Madem ekonomimiz bu kadar parlak, o zaman neden açlık sınırın altında yaşayan emeklilerin aylıklarına teklif ettiğimiz zammı yapmıyorsunuz? İntibak Kanunu göz boyamadan ibaret." şeklinde konuştu.
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı eleştiren Genç, Atatürk'ün başarılarının dünyaca kabul edilmiş olduğunu, buna karşı çıkmanın yanlış olduğunu vurguladı. Adıyaman'da Alevi vatandaşlara ait bazı evlere kırmızı renkli işaretler konması hakkında da açıklamalarda bulunan Genç, "Bunları hangi çocuklar, niye yapmış, açıklanması lazım." ifadesini kullandı. Alevilerin devlet dairelerinde işe girmesinin önünün kesildiğini iddia eden Genç, kesintisiz eğitimi ortadan kaldıran düzenlemeyi de eleştirdi.
Kamer Genç: “İntibak Yasası Göz Boyamaktan İbarettir”

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İntibak Yasası'nın göz boyamaktan ibaret olduğunu öne sürerek, "Madem ekonomimiz bu kadar parlak, o zaman neden açlık sınırın altında yaşayan emeklilerin aylıklarına teklif ettiğimiz zammı yapmıyorsunuz?" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim