İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer’in ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Vali Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümg. Ali Çardakçı, 4.Komando Tugay Komutanı Tuğg. Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcıları Olgun Öner, Hasan Çiçek, Serdar Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen kurum amirleri ile Jandarma Komutanlığı Personeli katıldı.
Vali Osman Kaymak törende yaptığı konuşmada:
“ Saygıdeğer konuklar, değerli jandarma komutanlığı personeli, sevgili Mehmetçikler…Yurdumuzun her yerinde fedakarlık örneği bir kanun ordusu olmanın bilinciyle halkımızla iç içe görev yapan Jandarma Genel Komutanlığının 176. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biri olan Jandarma Genel Komutanlığı çağımızın değişen şartlarına paralel olarak ortaya çıkan suçlar ve asayişin sağlanmasında nitelikli personeli ile suç ve tehditlerle mücadele konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edecektir. Bu vesile ile milletimizin birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve devletimizin bekası için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarak Jandarma Genel Komutanlığının 176. Kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bomba imha ve uyuşturucu madde alanında uzman köpeklerin gösterisi sunuldu. Daha sonra Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri İl Jandarma Teşkilatının envanterinde bulunan araç ve silah tanıtım standını gezerek İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer’den bilgi aldı.