İzmir’de DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben’in gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı. İzmir Dersimliler Derneği tarafından İzmir İnsan Hakları Derneği’nde yapılan açıklamaya Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Demokratik Alevi Dernekleri İzmir Şubesi katıldı. Açıklamayı İzmir Dersimliler Derneği yöneticisi Kemal Mutlu okudu.
DEDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ben’in sabahın erken saatlerinde evine baskın yapılarak gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, her türlü gözaltı, baskı ve yıldırma politikalarına tepki gösterildi.
Açıklamada, bu gözaltı ve tutuklamaların ilk olmadığı daha önce 2017 yılında yönetim kurulu üyesi Aysel Ekmekçi, 2018 yılında Bursa Şube başkanı Hediye Zengi, Gemlik Dernek başkanı Ayhan Işık, Genel başkan yardımcısı keyfi uygulamalarla gözaltına alındıkları belirtildi. Ayrıca DEDEF Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Kıt ve Munzur Koruma Kurulu üyesi Onur Yanardağ’ın da hala tutuklu olarak cezaevinde bulunduğuna dikkat çekildi.
2015 yılından bu yana başlayan anti demokratik uygulamaların artarak devam ettiği belirtilen açıklamada, doğru habercilik yapan gazeteler ve gazeteciler üzerindeki baskıların da artarak devam edildiği, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek herkesin haftalarca gözaltında tutulduğu belirtildi.
İzmir Dersimliler Derneği: Ali Haydar Ben serbest bırakılsın

İzmir Dersimliler Derneği yaptığı basın açıklamasında artarak devam eden baskı, gözaltı ve tutuklamalara tepki gösterilerek, önceki gün gözaltına alınan DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben’in serbest bırakılmasını istedi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması gider
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ınAkif Manaf, küresel barış alanındaki kapsamlı çalışmaları nedeniyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Altınova Şubesi ve Cemevi tarafından “Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü’ne” layık görüldü.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























