• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 12 °C

İmamoğlu Dersim’de türbe ziyaret etti, dilek ağacına bez bağlayıp dilek tuttu

İmamoğlu Dersim’de türbe ziyaret etti, dilek ağacına bez bağlayıp dilek tuttu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu Dersim ziyaretleri kapsamında Hozat ve Pertek ilçesinde inanç merkezlerini ziyaret etti.

Eşi ile birlikte dilek ağacına bez bağlayıp, mum yakarak dilek tutan Ekrem İmamoğlu, "Hem İstanbul için, hem ülkemiz için, hem de güzel insanlarımız için çok güzel şeyler diledim. İçimden çok güzel şeyler geçti" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu Dersim ziyaretleri kapsamında Hozat İlçesi’ne bağlı Karabakır Köyü’nde bulunan Ağuiçen Ocağı Cemevi ve Kültür Merkezi, Pertek ilçesindeki Derviş Cemal Ocağı Kültür Merkezi ve Cemevi ile Sultan Hıdır Türbesini ziyaret etti. İmamoğlu çifti, türbe ziyaretleri sırasında dilek ağacına bez bağlayıp, mum yakarak dilek tuttu.

Dilek İmamoğlu, “Açıklayabileceğim bir dilek değil” diyerek ne dilek tutuğunu açıklamazken, Ekrem İmamoğlu, “Çok güzel şeyler diledim. Hem İstanbul için hem ülkemiz için hem de güzel insanlarımız için çok güzel şeyler diledim. İçimden çok güzel şeyler geçti” dedi.

“BAZEN EN ZOR ŞEYİ BAŞARIYOR, BİRBİRİMİZİ ANLAMIYORUZ…”

İmamoğlu, Sultan Hıdır Türbesini ziyareti sonrasında gazetecilere şu açıklamada bulundu:

* Aslında toplumumuzun keşfetmediği, derin felsefelerin, düşüncelerin olduğu bir vatanımız var. En doğusundan en batısına bazen binlerce yıl gerisine gidecek kadar derin ve inancımız acısından çok anlamlı çok özel kişilikler bu topraklarda yatıyor.

* Hep söylüyorum, birbirimizi anlamak aslında dünyanın en kolay işi. Birbirimizi anlamamak, anlaşamamak en zor şey. Bazen en zor şeyi başarıyoruz. Birbirimizi anlamamayı ve dinlememeyi başarıyoruz. Ümit ediyorum ki bunu aşacağız.

* Yeni nesil gençlerde en çok hoşuma giden şey, ön yargılarını yıkmış, kırmış bir nesil geliyor. Belki acı bedeller ödeniyor toplumda, belki süreçler yaşanıyor ama günün sonunda genç nesilde hissettiğim o ön yargıları yıkmış tavır ve hoşgörüsü yüksek yaklaşımları milletimiz adına, geleceğimiz adına bir umut kapısı olarak görüyorum.

* Bu bağlamda ben memleketin adım attığım her yöresinde bir aydınlanma yaşıyorum. Bugün de birçok kez geldiğim Tunceli’nin il sınırlarında, keşfedilmeye muhtaç, görmediğiniz zaman aslında gezmediğiniz kabul edilecek olan noktalarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim