• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 23 °C

İlimizde deprem için ilk somut adım atılıyor

İlimizde deprem için ilk somut adım atılıyor
Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ile Tunceli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, bilim insanları tarafından ilimizde yaşanacağı ön görülen deprem için ilk somut adımların atılmaya başlandığını duyurdu.

7.7 Pazarcık ve 7.6 Elbistan depremlerinin ardından yerbilimciler ve deprem uzmanları ilimizdeki fay hatlarına dikkat çektiler. Birçok bilim insanı Karlıova, Yedisu, Karakoçan ve Ovacık'ta bulunan fay zonları üzerinde kırılmalar yaşanabileceğini belirtti. Tüm bu gelişmelerin ardından ilimizde bulunan kurumlar harekete geçti.

JEOLOJİK TESPİTLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Bilim insanlarının jeolojik tespitlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, "Bilimin ışığında çalışmalar yapan bilim insanların ve deprem konusunda uzmanlaşmış jeologların, jeolojik tespitleri görüşleri göz önünde bulundurarak; Ovacık, Pülümür, Yedisu, Karlıova ve Nazmiye fay hattında enerji yüklenmesi tespit edilmiştir. Zamanı ve saati bilinmese de, bu fay hatlarının hareketli olabileceğini düşünülmektedir" dedi.

İLK SOMUT ADIM ATILIYOR

Kurumlarla yapılan toplantıya ilişkin bilgi veren Tunceli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, "Çalışmalarımızı  Valiliğimizi ve Belediyemizi ziyaret ederek başlattık. Sayın valimiz ve sayın belediye başkanımızla yapmış olduğunuz değerlendirmelerde halkımız için yapılması gerekenleri devletin desteğiyle hayata geçirmek istiyoruz. Başta valilik, belediye, üniversite, Kızılay, TMMOB, AFAD, MUDAK, meslek odaları ve STK temsilcilerinin katılacağı bir toplantının yapılmasını kararlaştırdık. Bu toplantıda alınacak kararların devlet ve vatandaşlarımızın işbirliğiyle hayata geçirilmesi için çalışacağız" dedi.

BÖLGEDE EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Deprem bölgesinde çalışma yürüten kurumlara teşekkür eden Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, "Valimiz Sayın M. Ali Özkan ve Valilik nezdinde ki tüm kamu kurum personeline, ilçe kaymakamlıkları, Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Maçoğlu  ve belediye nezdinde gönüllülere, ilçe belediye başkanlarına, meslek odalarına, MUDAK'ın her üyesine, yürekli ve yardımsever üyelerimize, il içinde ki ve il dışındaki yüreği güzel tüm dostlara, her acıda olduğu gibi bu acıda da saygıdeğer Dersim halkına deprem bölgesine ve afet nedeniyle zarar gören vatandaşlar yaptıkları katkılardan dolayı ayrıca günlerdir deprem  bölgesinde gece gündüz ortaya koydukları özverili çalışmaları için sonsuz şükranlarımı sunarım" dedi.

İNANDIĞIMIZ İÇİN YOLA ÇIKTIK

Hıdır Belice ise, "Çalışmalarımızı her aşamada halkımızla paylaşarak  bilgilendireceğiz. Birlik beraberlik ve dayanışma içinde, toplumun tüm kesimleriyle ortak akılla örnek il olmaya çalışacağız. Deprem öncesi, deprem anı  ve deprem sonrası yapılması gereken tüm hazırlıkları en üst düzeyde hayata geçeceğimize inanıyorum. Çünkü bu güç ve bu kararlılık bu halkta vardır. Biz buna inandığımız için yola çıktık. Depremsiz ve güzel günlerde birlikte yaşamak adına saygı ve sevgilerimle" ifadelerini kullandı.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim