Toplantıda söz alan Vali Osman Kaymak ,İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda alınan kararların önemine vurgu yaparak, toplantının verimli geçmesi dileğiyle hayırlı olması temennisinde bulundu.
Toplantıda 2016 Ocak-Nisan dönemi iş gücü uyum ve diğer faaliyetlerin değerlendirilmesi ile ilgili konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş, 2016 yılı içerisinde Aktif İşgücü Programları ve kurumlarının diğer faaliyetleri ile birlikte il için 12 milyon TL’lik bir bütçenin kullanıldığını ifade etti.
İlk dört aylık çalışmalar kapsamında 534 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini, iş ve meslek danışmanlarıyla 232 işyeri ziyareti gerçekleştirerek işverenlere kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi verildiğini ifade eden Aktaş, 2 bin 276 kişiye iş ve meslek danışmanlarınca bireysel görüşme hizmeti verildiğini belirtti.
Aktaş, İş-Kur tarafından iş gücü uyum faaliyetleri kapsamında 2016 Ocak Nisan döneminde 112 adet işbaşı eğitim programı düzenlendiğini ve program kapsamında 163 katılımcının programdan faydalandığını, 190 kursiyer ile il ve ilçelerde 8 adet mesleki eğitim kursu açıldığını söyledi.
Tarım il müdürü Orhan Kaya ise toplantıda yaptığı açıklamada İŞKUR ile işbirliği kapsamında düzenlenen sürü yönetimi kurslarından mezun olan kursiyerleri istihdam eden 156 işletmeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 780.000 TL destek verildiğini ifade etti.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, üyelerin görüş ve önerilerinin sunulmasıyla son buldu.