• BIST 9167.58
  • Altın 4017.299
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 12 °C

İl Başkanlığını kaybeden Atmış’tan kongre eleştirisi

İl Başkanlığını kaybeden Atmış’tan kongre eleştirisi
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP Dersim İl Başkanlığı seçimini kaybeden Kemal Yaşar Atmış, kongre ile ilgili yazılı açıklama gerçekleştirdi.

7 Haziran seçimlerinde CHP Dersim Milletvekili adayı da olan Kemal Yaşar Atmış, Chp’nin 10.Olağan kongresi ile ilgili yaptığı açıklamanın metni şöyle:

“Ancak, Gururumuz, onurumuz, dürüst lider, hemşehrimiz, sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak için 7 gün 24 saat çalıştığı, Genel Başkan olduktan sonra  Yeni CHP 'de Parti içi Demokrasiyi geliştirip yerleştirmek için CHP Tüzük ve Yönetmeliklerinde yapmış bulunduğu olumlu değişiklikler, CHP 'nin 16-17 Ocak tarihlerinde yapacağı Büyük Kurultay öncesi Mahalle seçimleri de dahil olmak üzere İlçe ve İl kongrelerindeki seçimlerin “katılımcı, şeffaf, tüzük, yönetmelik ve hukuk kurallarına uygun gerçekleşmesi ilçe ve il kongrelerine ilin belediye başkanları ile milletvekillerinin müdahale etmemesi”yönündeki talimatlarını yerine getirmenin gerekliliği bilinci,  CHP üyeliğinin bizlere vermiş bulunduğu sorumluluğun farkındalığı ve partimizi Dersim’de liderine yakışır hak ettiği zirveye taşımak çabası ve isteği ile  aşağıdaki açıklamayı yapma zorunda olduğumuzu belirtmek isteriz.

Kongremiz  sol,sosyal demokrat, halkçı bir partide olmaması gereken birçok gelişmeye sahne olmuş,CHP'nin iddiası olan daha fazla demokrasi,özgürlük ve hukuk gibi temel konuların tam aksi bir durum gerçekleşmiş,partimizin programında ve Genel Başkanımızın Kongre seçimlerine ilişkin açık talimatlarında belirtilen, katılımcı,özgürlükçü demokrasi ve hukukun esas alınması gerekliliği, bazı siyaset baronlarının ayak oyunlarına kurban gitmiştir.İl Kongresi seçimlerinde de görüldüğü üzere, Siyasi Bilinci yüksek İlimizde Partimize katılımcılığı engelleyen, dar, kadrocu yapı, Cumhuriyet Halk Partisinin ilimizde halka umut olma ve demokratik anlayışta model olma iddiası  ağır hasar görmüştür.

Tarafsız ve bütün adaylara eşit mesafede olması gereken Millet vekili Gürsel Erol günler öncesinden daha ilimize gelmeden telefonlarla kongre sürecine müdahale etmiş ve kongreden bir gece önce kentimize gelerek ilçe başkanları ve partili belediye başkanları ile kentimizdeki 4 yıldızlı otelde toplantılar yapmış ve kendisine göre partiyi şekillendirmiştir.ayrıca üstüne üstlük kongre günü salonda partililerimize ve delegelere hitaben yaptığı konuşmada “gönlünün mevcut yönetim ile devam etmekte olduğunu” belirtmiştir.

Bilindiği üzere Gürsel Erol daha önce milletvekili adaylarının genel merkez tarafından atanmasını demokrasiye müdahale olarak görmüş ve bu müdahalenin anti demokratik olduğunu dile getirmiştir.ve hatta 7 haziranda önseçim olmamasından dolayı ikinci sırada gösterildiği milletvekili adaylığından çekilmiş ve genel merkezin önseçim yapmamasını bahane ederek partimize çalışmamıştır.ancak ne hikmetse daha önce eleştirdiği anlayışı kendisi uygulamış, kongre sürecine müdahale etmiş, millet vekili olmanın avantajı ile  umut dağıtarak, genel merkez mevcut yönetim ile devam etmek istiyor diyerek ve daha başka bazı argümanlar kullanarak delegeleri etkilemiş ve kendisine bağlı bir yönetimi seçtirmek için her yola baş vurmuştur.

Kongre günü divan oluştuktan sonra parti tüzüğümüzde çarşaf liste esas olmasına rağmen  ilçe başkanları divana blok liste önergesi vermiş ve itirazlarımız sonrasında önergede imzası olanlar;  imzaların divan yönetimi için toplandığını blok liste için imza istenmediğini ifade  etmişlerdir  ve tek tek isim okunarak yapılan teyit işleminde ise sözde blok listeye imza atmış delegeler imzalarına itiraz etmiş ve bu partimizin hafızalarına açık seçik bir oy hırsızlığı olarak kaydedilmiştir.Bu kişisel hırs ve egoları yüksek kişiler Cumhuriyet Halk Partili olma  şuur ve ahlakını dahi hiçe sayarak imza hırsızlığı yapmış ve bir gün öncesinden kafalarında oluşturdukları planlarını sahneye koymuşlardır.Öyle ki anlatıldığı şekilde hazırlanmış Blok Liste Önergesini Divan Başkanlığına vererek,Genel Kurulda Oylama yapılmadan Blok Liste ile seçimlerin yapılması için çaba saffetmişler,ancak bizlerin Genel Kurul üyelerini bilgilendirmemiz sonucu bu yanlıştan dönmek zorunda kalmışlardır.Tek başına bu imza hırsızlığı bile bunların niyetini anlatmaya yeter ve artar.CHP'yi büyütme niyetinde olmayanların,benim olsun varsın küçük olsun anlayışının suçüstü yakalanma halidir ve CHP ahlak ve faziletinden nasibini almamış kişiliklerin ortaya çıkması halidir.

Buradan Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Merkezine huzurunuzda açık çağrımdır.Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatlarına karşın İl Kongremizde yaşanan hususlarla ilgili bir inceleme yapılmak suretiyle bu disiplin suçunu işleyenler hakkında gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz.”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim