Konu ile ilgili Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada; "Yapılan operasyonlar sonucu etkisiz hale getirilen DHKP/C terör örgütü üyelerinin aileleri tarafından, yakınlarının cenazelerini alamadıkları ve cenazelerine ulaşamadıkları şeklindeki iddialarda bulunmaları üzerine, 28 Şubat 2017 tarihinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca, Hozat ilçesi Dalören bölgesinde; olay yeri inceleme ekipleri, adli tıp uzmanı ve terör örgütü mensubu ailelerin avukatlarının da katıldığı olay yeri inceleme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan olay yeri inceleme çalışmaları neticesinde, insana ait olduğu değerlendirilen çok sayıda kemik parçası, 1 adet hasarlı kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası, 2 adet mutfak tüpü ve 1 adet kaleşnikof şarjörü ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınarak, kemikler DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir" denildi.
Hozat’ta insan kemikleri ve kalaşnikof bulundu

Hozat ilçesi Dalören bölgesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışma sonucunda, insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçalarıyla, 1 adet kaleşnikof, el bombası bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim































