• BIST 9448.9
  • Altın 4235.426
  • Dolar 39.5662
  • Euro 45.9336
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 20 °C

Hozat Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor

Hozat Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor
Hozat Belediyesi, ilçe genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak için düğmeye bastı.

Üzerinde çalıştıkları projenin bir devrim etkisi yaratacağını söyleyen Belediye Başkanı Celaleddin Polat, "Hozat, güneş enerjisini nasıl daha verimli kullanabilir bunun için farklı projeleri ve fırsatları değerlendiriyoruz. Hozat’ın geleceğini kurarken yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik vereceğiz. Türkiye’nin stratejik olarak önemli bir bölgede yer alması, güneş enerjisi ile ilgili projelerde kilit ve öncü bir ülke olmasını sağlayacak” dedi.

Polat, “Kurduğumuz temaslardan sonra projemizi ilk olarak ilçemizde bulunan parklarda, sokak lambalarında, belediyemize ait su depolarında ve belediye hizmet binamızda uygulayacağız.

Buraların enerji ihtiyacını, tamamen güneşten elde ettiğimiz enerji ile sağlayacağız. Hayata geçireceğimiz bu projeyle Hozat, Barajlara ve HES’lere meydan okuyarak, tüm kentlerimizi doğal kaynakların kullanımına teşvik edecek” dedi.

Şimdilik 30 KWp güneş paneli kullanacaklarını ifade eden başkan Polat, ilerleyen süreçte (125 wp) 280 panelleri kullanarak üretilecek enerjinin bütün mahallelere dağıtabilmek için girişimlere devam edeceklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim