• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 14 °C

HDP, Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi

HDP, Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen olağan kongreye, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Kongrenin açılış konuşması  yapan HDP Parti Meclis Üyesi Alaaddin Erdoğan, “Bu süreçte ilçe kongrelerimizi tamamladık bugün de merkez ilçe birinci olağan kongremizi gerçekleştiriyoruz. 27 Aralık tarihinde ise Eşgenel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın da katılımıyla birinci olağan il kongremizi gerçekleştirerek kongreler sürecini bitirmiş olacağız” dedi.
İnsanlık tarihi ve mücadelesi; adalet, eşitlik ve özgürlük arayışıyla 21. Yüzyılda da büyük bir mücadeleyle devam ediyor diyen HDP PM Üyesi Alaaddin Erdoğan, “Bütün insanlığın özgürlük, adalet ve barış arayışı açıkçası umutsuzluğun egemen olduğu bir süreçte Rojava’daki, Kobani’deki büyük insanlık direnişiyle tekrardan umutların yeşermesine neden olmuştur” diye konuştu.
Dersim Halkının Rojava ve Kobani ile dayanışmasının önemine değinen Erdoğan, bu dayanışmadan ötürü Dersim Halkına teşekkür etti.

hdp-merkez-kongresini-yapti-(1).jpg


Erdoğan’ın ardından kongrede konuşan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen, HDP’nin Türkiye genelinde ve Dersim’de kendini mücadele alanında örgütlemesinin tesadüf olmadığını söyledi.
HDP’nin kendini siyasi mücadele alanında var etmesinin devrim mücadelesinde ortaya konulan değerler ve anlayışın bir sonucu olduğunun altını çizen Kalsen, “Tüm halkların, kimliklerin, emekçilerin, kadınların özgürlüğünden bahsediyorsak geçmişten bugüne bunun mücadelesini veren ve yeri geldiğince canını ortaya koymaktan çekinmeyen insanlarımızın ortaya koyduğu direnişten de bahsediyoruz. Bu mücadele, egemenlerin baskıcı politikalarına karşı ortaya koyduğumuz inanç ve bilincimizden kaynaklanıyor. Yoldaşlarımız kendi halkının inancı, özgürlüğü için mücadele ettiler. Bizler de ortaya konulan bu değerler ve mirasla yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Anadolu’da, Mezopotamya’da ve Ortadoğu’da halkların çok kimlikli, çok kültürlü şekilde bin yıllardır bir arada yaşadığını kaydeden HDP Dersim İl Eşbaşkanı Fatma Kalsen, bundan sonra da halkların kardeşçe bir arada yaşamaları için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.
Kalsen, HDP olarak baraj, HES ve madencilik faaliyetlerine karşı da mücadele yürüteceklerini sözlerine ekledi.
HDP 1. Olağan Merkez İlçe Kongresinde Eşbaşkanlığa Aslan Çağ ile Perihan Hoşoğlu seçilirken, yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Şenay Kulmak, Beser Albayrak, Hasan Demir, Mehmet Ali Atmaca, Hasan Ataç.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim