• BIST 10158.63
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 13 °C

HDP Dersim: Ekolojik kırım değil, ekolojik kurtarım projesidir

HDP Dersim: Ekolojik kırım değil, ekolojik kurtarım projesidir
HDP Dersim İl Örgütü tarafından Katı Atık Entegre Tesisi Projesi'ne ilişkin yapılan açıklamada, "Katı atık projesi ekolojik kırım projesi değil, ekolojik kurtarım projesidir" denildi.

HDP Dersim İl Örgütü tarafından Katı Atık Entegre Tesisi Projesi'ne ilişkin açıklama yaptı. Parti binasında yapılan açıklamayım HDP Dersim İl Eş Başkanı Nazlı Çelik Öz kamuoyuyla paylaştı. İşte açıklamanın satırbaşları...

EN TEMEL İHTİYAÇLARINDAN BİRİSİDİR

Çöplerin vahşi depolama yöntemiyle doğaya bırakılmasının binlerce dönüm arazinin kirlendiğini belirten Nazlı Çelik Öz, "Atık sular yeraltı sularına karışmaktadır, bu durum çevre kirliliği yaratmaktadır. Bu nedenle katı atık arıtma tesisi ilimizin en temel ihtiyaçlarındandır. Proje, bu ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkmıştı. Arıtma tesisine ihtiyaç olduğu ve yapılması gerektiği herkesin ortak fikridir" dedi.

YER DEĞİŞİKLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ

15 gün önce köylülerden oluşan bir heyetin HDP'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Nazlı Çelik Öz, "Köylüler yer değişikliği konusunda partimizden destek istemiştir. Biz de başından beri söylediğimiz projenin olması gerektiğini, iptal konusunun ise bizim açımızdan kabul edilebilir olmadığını, yer değişikliği konusunun ise Dersim Katı Atık Birliği tarafından yapılması gerektiğini belirtmiştik. Projenin yer değişikliği ile ilgili bir önergenin verilmesi halinde destekleyeceğimizi ifade ettik" dedi.

DERSİM'İN ÇIKARLARI HER ŞEYİN ÖNÜNDEDİR

Köylüler adına belediye meclisine gelen önergenin projenin iptali anlamına gelen DER-KAB'tan çekilme maddesinin eklediğini belirten Öz, "Belediye başkanı yer değişikliği talebini oylamaya sunmamış, sadece DER-KAB'tan çekilme maddesini oylama sunmuştur. Dersim'in çıkarlarını her şeyin önünde tutan partimiz, ilimiz için önemli olan bu projenin iptal edilmesini kabul etmemiş, bu nedenle de meclis üyelerimiz hayır oyu vermişlerdir" dedi.

EKOLOJİK KIRIM DEĞİL, EKOLOJİK KURTARIM

HDP'nin yerel yönetimlerde olduğu dönemde ekolojik kırımlara neden olabilecek projelere imza atmadığı belirten HDP Dersim İl Eş Başkanı Nazlı Çelik Öz, "Katı atık projesi ekolojik kırım değil, ekolojik kurtarım projesidir. Ancak köylülerin yer değişikliği konusundaki talebi de değerlendirilmelidir. Gelinen aşamada projenin yapılacağı Sütlüce bölgesindeki halkın talebi vardır. Bu talep DER-KAB tarafından değerlendirmeye alınmalıdır. Yer değişikliği konusu meclisi geldiği takdirde partimiz üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim