• BIST 9167.58
  • Altın 4017.299
  • Dolar 38.5383
  • Euro 43.6193
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 12 °C

Hayvan kurtarma operasyonuna tepki!

Hayvan kurtarma operasyonuna tepki!
Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği,geçtiğimiz günlerde yaralı dağ keçisi ve Vaşak’ın yanlış müdahale sonucu öldüğünü belirtti.

Yaralı hayvanlara iyi niyetle yapılan  kurtarma müdahalesinde yaşanan eksikler nedeniyle hayvanların öldüğünü açıklayan Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği duruma tepki gösterdi.

Konu ile ilgili Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği tarafından yapılan  yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“O yaralı "vaşak "kurtarılamadı. 30 Aralık günü Nazimiye ilçesinde omzundan yaralı olarak bulunan kedigiller familyasından olan "Vaşak" cinsi dağ kedisi, köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye giden doğa koruma memurlarının beraberindeki veteriner tarafından uyuşturucu iğne vurularak uyutulmuştu. Tedavi için Elazığ'a gönderilen yaralı vaşağın öldüğü öğrenildi. Henüz birkaç gün öncesinde de Munzur vadisinde yaralı bir dağ keçisine uyuşturucu iğne sıkılmış ve dağ keçisi kısa bir süre sonra telef olmuştu. İlkbaharda da yaralı ve aynı zamanda gebe olan bir dağ keçisi tedavi için Tunceli Doğa Koruma şubesine getirilmiş, tedavisi için Elazığ’a gönderilmesi gerekirken, nakil işlemlerinin uzaması nedeniyle tedaviye yetiştirilmemiş ve telef olmuştu. Şunu belirtelim ki iyi niyetle yapılmış bu kurtarma operasyonlarında, hayvanların her üçünün de müdahale edilmeleri sonrasında ölmeleri üzücü bir durum. Son bir hafta içerinde yaşanan vakalarda uyuşturucunun yanlış kullanıldığı (aşırı doz veya bozuk iğne) kanaatindeyiz. Bir daha olmamasını umuyoruz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim