• BIST 10273.15
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

Halk ekmek fırını açıldı

Halk ekmek fırını açıldı
​HDP ve Emek Partisi'nin meclis önergesiyle yaklaşık 1 ay önce ekmek üretimine başlayan halk ekmek fırının açılışı bugün kitlesel katılımla yapıldı.

Başkan Maçoğlu, 6 noktada kurulan halk ekmek büfeleri arıcılığıyla 1 adet ekmeğin 3 TL'den satışa sunulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda HDP ve Emek Partisi tarafından verilen "Halk ekmek fırını kurulsun" önergesiyle başlayan çalışmalar tamamlandı. Dersim Belediyesi Halk Ekmek Fırını bir süre önce üretime başladı. Bugün ise kitsel katılım açılış gerçekleşti. Açılışa belediye başkan ve başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve halk katıldı.

DAYANIŞMA DEVAM EDİYOR

Bu açılışın çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Maçoğlu, “Uzun süreden beridir düşündüğümüz, üzerine tartıştığımız halk ekmek ile aşevimizin açılışındayız. Bu çalışmanın tamamı Dersim’in dışındaki dostlarımızın, Dersimli iş insanlarının, Dersim’e dair vicdanı olanların katkısı ile ortaya çıktı. Yani bu çalışmada tamamen sizlerin, yurt dışında yaşayan dostlarımızın, Dersim derneklerinin, kadınların, gençlerin desteği ve emeği var. Bu destek bu dayanışma hala devam ediyor" dedi.

KRİZ, BÜTÜN YOKSULARI, EZİLENLERİ GERÇEKTEN ZOR DURUMA KOYDU

Halk ekmek ile ilgili yapılan çalışmalarda undan tutunda kabartma tozuna kadar birçok destek sunulduğunu söyleyen Başkan Maçoğlu, “Şu an ülkede büyük bir ekonomik kriz söz konusu.  Bu kriz, bütün yoksuları, ezilenleri gerçekten de zor duruma koydu. Bu çalışmamızın özü buraya dayanıyor. Bu çalışmayı yaparken bizler, herkesin faydalanabileceği daha, hijyen daha sağlıklı ve daha ucuza ekmek ulaştırmayı amaçladık. Bu çalışmada belediyemizdeki bütün arkadaşlarımızın, meclis üyelerinden tutun bütün müdürlüklerimize kadar birçok kişinin emeği var. Bu emeği bugün deklare etmek bizim için çok büyük sevinç. Bundan sonraki çalışmalarımızda da dostlarımızla yeni projeler yapacağız” ifadelerini kullandı.

TARLADAN FABRİKAYA GETİRMEK GİBİ BİR ÇABAMIZ VAR

Başkan Maçoğlu, "Bu çalışma ile bağlantılı en önce düşündüğümüz şeylerden biri de buğday ekimi ile ilgili bir çalışma yapmak. Hozat, Akpazar gibi çok ilçemizde bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Bunun yanında karakılçık buğdayının da olduğu bir çalışma yürüterek buradaki üretimi de bu sürece dahil etmek istiyoruz. Yani tarladan fabrikaya getirmek gibi bir çabamız var" diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Kültür müdürlüğümüzün tespit ettiği ihtiyacı olan birçok ailemize günde bir kez ekmek ve yemek desteği vermeyi amaçlıyoruz. Bunlar, bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmalarımız. Yavaş yavaş başladık. Yaparken kimseye zarar vermeden yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken olabilecek bütün sıkıntıları tek tek tartışarak ilerliyoruz. Muhakkak eksiklerimiz olacak. Basitten karmaşıklığa doğru giden ve doğru bir çalışma yürütmek adına hepimiz ekibimizle birlikte bu çalışmayı sürdüreceğiz.  Şu an halk ekmek üzerine yedi bölgede büfeler kurduk. İhtiyaç dahilinde farklı mahallelerde buna dair çalışma içerisine gireceğiz. Sadece maddi değil; bilgisiyle, önerisiyle bize katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

KENAN KORKMAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim